Košarka

Hoću da osvojim NBA ligu, MVP titulu i zlato na EP: Luka Dončić zacrtao sebi najviše moguće ciljeve

Komentari

Autor: Euronews

12/07/2022

-

09:06

Hoću da osvojim NBA ligu, MVP titulu i zlato na EP: Luka Dončić zacrtao sebi najviše moguće ciljeve
Dončić - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt York

veličina teksta

Aa Aa

MVP titulA u NBA ligi dve godine uzastopno je u vlasništvu Nikole Jokića, šampionski prsten je ove sezone osvojio Nemanja Bjelica, a slovenački košarkaš Luka Dončić želi da u narednoj sezoni oba ova trofeja budu u njegovom vlasništvu.

I ne samo ta dva, već mu je cilj da sa reprezentacijom Slovenije osvoji zlatnu medalju na predstojećem Evropskom prvenstvu, što, svestan je i on sam, neće biti ni malo lako.

"Želim da osvojim sve što mogu. Cilj mi je da osvojim šampionski prsten u NBA ligi i on mi je važniji od eventualne MVP titule, ali bih voleo da imam i jednu i drugu nagradu. To je nešto ka čemu težite, to vas gura napred i svake godine sa tim ciljevima ulazim u sezonu, pa se nadam da ću u narednoj uspeti da ostvarim", rekao je Dončić u opširnom intervjuu za špansku Marku i zatim dodao:

"Tu je i Evrpsko prvenstvo na kojem želim sa selekcijom Slovenije da osvojim zlato. Međutim, to neće biti ni malo lako, jer su tu ekipe Španije, Srbije, Grčke, Francuske... Sve su to odlične reprezntacije i predstoji nam velika borba. Ali, ja sam tu i uvek ću igrati i boriit se za nacionalni tim".

Nekadašnji prvotimac Real Madride dotakao se i iznenadnog odlaska Pabla Lasa sa klupe Madriđana koji je opravdan njegovim lošim zdravstvenim stanjem posle infarkta, ali je sam trener izjavio da ima dokumentaciju da je zdrav.

"Mislim da Pablo nije zaslužio takav tretman. On je odličan trener i pre svega sjajna osoba i sve je to moglo da se završi na drugačiji način. Laso je mnogo dao Realu i mislim da je najbolji stručnjak kojeg je ovaj klub ikada imao", rekao je Dončić.

Komentari (0)

Sport