Košarka

Mlade košarkašice Srbije u četvrtfinalu EP: Litvanke zaleđene na "minus 30"

Komentari

Autor: Euronews

12/07/2022

-

18:21

Mlade košarkašice Srbije u četvrtfinalu EP: Litvanke zaleđene na "minus 30"
Mlade košarkašice Srbije u četvrtfinalu EP: Litvanke zaleđene na "minus 30" - Copyright KSS

veličina teksta

Aa Aa

Ženska košarkaška selekcija Srbije do 20 godina plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Šopronu, pošto je u osmini finala ubedljivo savladala Litvaniju - 71:41 (24:10, 12:14, 14:11, 21:6). Ovom pobedom obezbeđen je i opstanak u "A" diviziji.

Naredni rival izabranica selektora Bojana Jankovića biće Italija, koja je takođe ubedljivo pobedila Holandiju 76:36.

Prva četvrtina osmine finala možda je bila i najbolja u dosadašnjem delu takmičenja za naš tim. Dobra odbrana, precizni šutevi za tri poena brzo su odvele srpske košarkašice na visoku prednost 24:6, na bi prvu deonicu završile sa ubedljivih 24:10.

U drugoj deonici Litvanke su malo smanjile prednost, ali su nezadrživa Nevena Rosić i ostale igračice dodale gas u poslednjoj deonici i "zaledile" su rivalke na "minus 30".

Sve devojke su dobile šansu i sve su se upisale u strelce. Najraspoloženija u našem timu bila je Nevena Rosić koja je meč završila sa 23 poena – pet trojki iz sedam pokušaja. Do dvocifrenog učinka išla je još Milica Matić koja je brojala do 10. Mona Zarić je ubacila 8 (5 sk), Nevena Vučković 7, Marina Marčetić (8 sk) i Tamara Korto po 4, Isidora Tripković, Anja Bukvić (5 as) i Jovana Boričić po tri, a Anđela Matić, Milica Popović i Marta Jovanović po dva poena.

Komentari (0)

Sport