Košarka

Marina posle plasmana u četvrtfinale: Moramo da budemo pametni, sada idu prave utakmice

Komentari

Autor: Euronews

20/06/2021

-

16:30

Marina posle plasmana u četvrtfinale: Moramo da budemo pametni, sada idu prave utakmice
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkašice Srbije savladale su Crnu Goru u poslednjem meču grupne faze Evrobasketa sa 87:75 i kao prvoplasirane iz grupe takmičenje nastavljaju u četvrtfinalu. Uprkos maksimalnom učinku, selektorka Marina Maljković upozorava da ono pravo tek sledi.

"Najbolja stvar koju možemo da uradimo je da se da se okrenemo ka svim greškama u ovoj i u prethodhim mečevima i da izvučemo pouke. Opet nismo imali dobar meč. Bila je drugačija utakmica od Grčke. Iskoristićemo vreme i razmislićemo šta moramo sledeće da uradimo. Potrebno je da se osvrnemo, da razumemo greške i da ih ne ponavljamo. Na to ćemo da se fokusiramo. Videli ste i iz ove utakmice da je bila zaista teška grupa, Italija i Crna Gora su veoma dobri timovi, Grčka je takođe mlad, veoma agresivan tim... Nije nam bilo lako", rekla je Marina Maljković.

Kada je reč o nastavku takmičenja, selektorka ima poruku za igračice.

"Prvi smo u grupi, jasno smo pokazali kako ne treba da igramo, sa druge strane kako je potrebno da igramo da bismo imali ozbiljne rezultate. Sada idu prave utakmice, one najteže i situacija je krajnje prosta. Moramo da igramo dobro, da budemo pametni, da stavimo prst na čelo i da izvučemo pozitivno iz ove utakmice i da se toga držimo kao blesave da bismo napravili rezultat", zaključila je Marina Maljković.

Srbija će četvrtfinalni duel igrati u sredu.

Komentari (0)

Sport