Košarka

Deandre Ejton u Indijani, ugovor na četiri godine, 133 miliona

Komentari

Autor: Euronews

14/07/2022

-

23:15

Deandre Ejton u Indijani, ugovor na četiri godine, 133 miliona
Deandre Ejton u Indijani, ugovor na četiri godine, 133 miliona - Copyright AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Dosadašnji centar Finiks Sansa, Deandre Ejton, mogao bi da postane novi košarkaš Indijana Pejsersa koji su mu ponudili maksimalan ugovor od četiri godine, vredan 133 miliona dolara, prenosi Adrijan Vojnarovski.

Ipak, budući da je mladi igrač ograničeni slobodni agent, njegova matična ekipa, odnosno Finiks Sansi, ima 48 sati da izjednači ponudu Indijane i tako zadrži stub svoje odbrane uz Mikala Bridžisa i Krisa Pola.

Sansi su na startu prethodne sezone odlučili da ne ponude novi, maksimalni ugovor svom centru koji je među najaslužnijima (sjajno se suprotstavio Nikoli Jokiću u drugoj rundi) što se Finiks našao u finalu NBA lige prvi put od 1993. godine.

 

 

Finiks je Ejtona izabrao sa prve pozicije na NBA draftu 2018. godine ispred igrača poput Luke Dončića i Tre Janga koji su obojica dobili nove ugovore pre početka prošle sezone vredne 207 miliona.

Evidentno je da bivši centar Univerziteta Arizona nije bio srećan zbog toga, imao je solidnu godinu, ali je bilo jasno da timska hemija nije onakva kakva je bila samo nekoliko meseci ranije, kad su Sansi poraženi u finalu od Milvokija.

Čelnicima ekipe iz Arizone činilo se da Ejton precenjuje svoju vrednost, a sada rizukuju da ostanu bez jednog od najperspektivnijih visokih igrača u poslednjih nekoliko godina.

Ono što prema NBA analitičarima krasi ovog košarkaša jeste njegova nesebičnost u napadu gde skoro sve poene postiže ispod koša i ne nameće se mnogo na tom delu terena, dok je u defanzivi neverovatno posvećen i sjajan je u odbrani reketa.

Ukoliko Ejton zaista pređe u Pejserse, trener Rik Karlajl imaće u sastavu možda i najbolji mladi duo u vidu Tajrisa Helibartona i Deandrea Ejtona.

Komentari (0)

Sport