Košarka

Italijani smenjuju selektora: Đorđević potencijalna zamena

Komentari

Autor: Mozzartsport

21/06/2021

-

16:09

Italijani smenjuju selektora: Đorđević potencijalna zamena
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaški stručnjak, Aleksandar Đorđević, mogao bi da postane novi selektor italijanske reprezentacije, prenosi tamonji ''La Prealpina''.

Bivši trener srpske selekcije nedavno je ostao bez posla u Bolonji, ali deluje da neće dugo čekati na novi angažman. Kako navode italijanski mediji, Đorđević je jedan od glavnih kandidata da preuzme klupu Italije.

 

 

Sadašnji selektor, Romeo Saketi, će u slučaju da ne uspe da obezbedi plasman na Olimpijske igre, biti smenjen, nakon četiri godine mandata. Predsednik italijanskog Saveza, Đovani Petrući, istakao je Đorđevića kao najveću želju na klupi reprezentacije. Da podsetimo, Bogdan Tanjević je 1999. godine osvojio zlato na Evrobasketu na klupi Italije i on je poslednji trener sa ovih prostora koji je uspeo da uradi tako nešto.

Đorđević je tokom karijere osvojio evropski Kup Koraća sa milanskom Olimpijom 1993.a, dok je sa klupe Virtusa uzeo FIBA Ligu šampiona 2019. i nacionalnu titulu ove godine. Nedavno je odbio poziv direktora Uniksa Klaudija Koldebele da postane šef stručnog štaba umesto Dimitrisa Priftisa.

Komentari (0)

Sport