Košarka

Dvojac Indijane "na meti" Lejkersa: Tarner i Hild menjaju Vestbruka u Los Anđelesu?

Komentari

Autor: Euronews

25/07/2022

-

20:02

Dvojac Indijane "na meti" Lejkersa: Tarner i Hild menjaju Vestbruka u Los Anđelesu?
Dvojac Indijane "na meti" Lejkersa: Tarner i Hild menjaju Vestbruka u Los Anđelesu? - Copyright Tanjug AP/AP Photo/LM Otero

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Lejkersa Rasel Vestbruk mogao bi da nastavi karijeru u Juti, Njujorku ili Indijani, saopštili su američki mediji.

Kako se navodi, uprava tima iz Los Anđelesa želi da se otarasi temperamentnog plejmejkera i njegovog "debelog" ugovora u najkraćem roku, a pomenuti klubovi su zainteresovani za njegov potpis.

Iako još uvek nema detaljnijih informacija o pregovorima dve strane, najbliži Vestbruku bili su Pejsersi, koji su nedavno odbili ponudu Lejkersa. 


"Jezerdžije" su htele da trejduju svog igrača i pravo na budućeg pika prve runde za Majlsa Tarnera i Badija Hilda, nekadašnjeg igrača Sakramenta koji je prošle godine osvojio takmičenje u šutu za tri poena.

Indijana je odbila ovaj predlog i tražila od Lejkersa još jednog igrača sa NBA drafta, a odgovor iz Los Anđelesa se još uvek čeka...

Vestbruk je prošlog leta kao veliko pojačanje stigao u Kaliforniju iz Vašingtona, međutim nije se pokazao u najboljem svetlu. 

Iako je prosečno beležio "solidnih" 19 poena, osam skokova i sedam asistencija po meču, procenti šuta nisu bili najidealniji, kao ni hemija sa ostalim igračima na terenu, što mnogi vide kao glavni razlog za neuspešnu sezonu Lejkersa, koji prošle godine nisu izborili ni plej-of.

Prema navodima američkih medija Vestbruk je sledeći "na listi za odstrel", a ukoliko rekorder lige po broju tripl-dablova sačuva svoje mestu u timu, po završetku sezone inkasiraće čak 47 miliona dolara.

Komentari (0)

Sport