Košarka

Dvajt Hauard: Zaslužujem mesto u Kući Slavnih

Komentari

Autor: Euronews

28/07/2022

-

19:02

Dvajt Hauard: Zaslužujem mesto u Kući Slavnih
Dvajt Hauard: Zaslužujem mesto u Kući Slavnih - Copyright AP Photo/Phelan M. Ebenhack

veličina teksta

Aa Aa

Američki košarkaš i prvi pik sa NBA drafta iz 2004. godine Dvajt Hauard (36) veruje da je zaslužio da bude uvršten u Kuću Slavnih.

Iskusni centar je proveo 18 godina na najvećoj košarkaškoj pozornici sveta. Tokom tog perioda 14 puta je sezonu završavao sa dabl-dabl učinkom. Osam puta je izabran za Ol-star igrača, odigrao je dva NBA finala. Prvo sa Orlandom 2009. godine, kada su u pet utakmica izgubili od Lejkersa, a drugo 2020. kada je sa pomenutim timom iz Los Anđelesa osvojio jedini šampionski prsten u karijeri.

Brojke popularnog "Supermena" sigurno mogu biti uzete u obzir za veliko priznanje, a prema navodima momka iz Atlante, dovoljne su kako bi bio razmatran za laureta Kuće Slavnih u Sprinfildu.

"Nije do mene, ali mislim da ću jednog dana dobiti to priznanje koje zaslužujem. Do tada, nastaviću da radim na sebi, da se smejem i uživam u životu", rekao je Amerikanac u radio emisiji Skup Bi.

Dvajt Hauard je takođe pet puta uvršten u idealni tim NBA lige. Tokom karijere odigrao je 1.242 utakmice u regularoj sezoni, gde je u proseku beležio 16 poena u 12 skokova po utakmici.

Poslednjih sezona je zbog svojih godina izgubio ulogu prvog centra i uglavnom je šansu dobijao sa klupe. Osim Orlanda i Lejkersa igrao je i za Hjuston, Atlantu, Šarlot, Vašington i Filadelfiju, odakle je prošlog leta ponovo prešao u tim iz Los Anđelesa, sa kojima je potpisao veteranski ugovor na godinu dana vredan 2.6 miliona dolara.

Komentari (0)

Sport