Košarka

Željko Obradović na startu priprema: Cilj je da dajemo maksimum na svakom meču

Komentari

Autor: Euronews

22/08/2022

-

16:53

Željko Obradović na startu priprema: Cilj je da dajemo maksimum na svakom meču
Željko Obradović na startu priprema: Cilj je da dajemo maksimum na svakom meču - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana okupili su se na početku priprema za novu sezonu.

Crno-beli prošle godine nisu uspeli da se domognu trofeja, ali su preko specijalne pozivnice izborili plasman u Evroligu, prvi put posle devet godina.

Naredna sezona biće druga pod komandom jednog od najboljih trenera u Evropi svih vremena, Željka Obradovića, koji se 2021. vratio na klupu Partizana posle 30 godina.

"Radićemo prvih 15 dana  Beogradu, nakon toga čemo početi sa prijateljskim utakmicama. Igrači su svi trenerali, nisu pravili velike pauze", započeo je Obradović.

Istakao je da je ambicija da se daje maksimum u svakom meču.

Ulazimo u jednu važnu sezonu, igraćemo Evroligu posle puno godina, ambicija je da shvate navijači da je Partizan u Evroligi i da dajemo maksimum na svakoj utakmici."

Igranje u Evroligi ne znači da će Partizan odustati od ideje da razvija mlade košarkaše.

"Partizan je prošle godine bio klub koji je davao najviše šanse mladim igračima. Mene ne zanima da li su stari i mladi, svi će imati šansu. Imamo roster od 14 igrača, što je za mene minimun budući na to kakav nas raspored očekuje", podvukao je trofejni stručnjak

Neki igrači se sa svojim reprezentacijama spremaju za međunarodne utakmice koje slede u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023, kao i Eurobasket koji je na programu od prvog do 18. septembra ali će se nako istih priključiti crno-belima na pripremama za sledeću sezonu. 

Komentari (0)

Sport