Košarka

Ovoj reprezentaciji treba podrška: Svetislav Pešić pred početak drugog kruga kvalifikacija za SP

Komentari

Autor: Euronews

24/08/2022

-

12:36

Ovoj reprezentaciji treba podrška: Svetislav Pešić pred početak drugog kruga kvalifikacija za SP
Pešić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije igra sutra od 20.00 časova prvi meč drugog kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv selekcije Grčke, a selektor Svetislav Pešić je najavio da će večeras posle treninga saopštiti na koje igrače računa za taj susret.

Iskusni stručnjak je priznao da rezultati u prvom delu takmičenja nisu bili dobri, ali i istakao da za to postoje neki objektivni i subjektivni razlozi.

"Mi smo tokom prvog kruga kvalifikacija promenili 23 igrača, sad je tu osam novih, što znači da smo mi iz stručnog štaba radili sa 31 košarkašem. To nije lako ni za trenere ni za igrače, ali šta je tu je. Ne treba potcenjivati te momke koji su bii sa nama u prvom krugu, ali niti sam ja toliko dobar trener da ih za tri dana spremim da pobede Letoniju i Belgiju, niti su oni toliko dobri da izađu i išamaraju te dve selekcije", poručio je Pešić i dodao:

"Grčka ima najjači tim u istoriji, ali nismo ni mi loši. Stvaramo hemiju u ekipu, što je najvažnije za postizanje dobrih rezultata, a mislim da smo na dobrom putu to da uradimo. Očekujem da ova ekipa dobije maksimalnu podršku u narednom periodu je rje to ono što nam je potrebno".

Nakon Pešićeve odluke da ne pozove Miloša Teodosića ulogu kapitena je preuzeo Nemanja Bjelica, a u njegovom odustvu prvi među jednakima će biti Vladimir Lučić.

"Nemanja Bjelica jeste povređen i ne može da igra, ali on je kapiten i ja ga samo menjam. Za mene to nije nova uloga, bio sam kapiten Partizana sa 22 godine, zatim i u Bajernu, tako da znam kako da se ponašam i znam koliko je to velika čast. Očekuje nas duel protiv odlične ekipe Grčke koja ima veliki broj iskusnih evropskih igarača i koja je možda fizički najdominantnija ekipa u Evropi. Biće teško, svesni smo važnosti svih utakmica pred nama i daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat, a to možemo samo kao tim", rekao je Lučić.

Komentari (0)

Sport