Košarka

Selektor Svetislav Pešić odabrao dvanaestoricu košarkaša koji će igrati protiv Grčke

Komentari

Autor: Euronews

24/08/2022

-

23:05

Selektor Svetislav Pešić odabrao dvanaestoricu košarkaša koji će igrati protiv Grčke
Selektor Svetislav Pešić odabrao dvanaestoricu košarkaša koji će igrati protiv Grčke - Copyright Košarkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacije Srbije u četvrtak od 20 časova u Beogradskoj areni dočekuje selekciju Grčke na startu druge faze kvalifikacija za Mundobasket. Orlovi imaju imperativ pobede, a selektor Svetislav Pešić je saopštio i kojih 12 igrača će se naći u protokolu.

Pored povređenog Nemanje Bjelice, za kojeg je Pešić na današnjoj konferenciji za medije potvrdio da neće nastupiti, u timu nije bilo mesta ni za Nemanju Nedovića, kao i Filipa Petruševa i Borišu Simanića:

"Nedović je pao na kuk, dobro je. Sve je u glavi, ima i povreda, ali njegova velika želja da se što pre oporavi, pa se oporavlja iznenađujuće dobro", rekao je selektor Srbije, ali na kraju ipak nije uvrstio povratnika u redove Crvene zvezde na spisak za sutrašnji duel.

Srbija će Grčku napasti sa sledećih 12: Dejan Davidovac, Vanja Marinkoivć, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Nikola Jokić, Marko Jagodić Kuridža, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz i Nikola Milutinov.

Podsetimo da zbog manjih problema sa povredom Marko Gudurić nije igrao pripremne mečeve, pa je dobra vest da se našao u protokolu za važan duel sa Helenima.

Takođe, selektor će imati pravo da promeni spisak pred meč sa Turskom, tako da može da se desi da bude promena do 28. avgusta.

Komentari (0)

Sport