Košarka

Košarkaši Srbije savladali Meksiko u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews

23/06/2021

-

21:44

Košarkaši Srbije savladali Meksiko u Beogradu
Košarkaši Srbije savladali Meksiko u Beogradu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Meksika u poslednjoj proveri uoči početka kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre koji se od 29. juna do 4. jula održava u Beogradu 81:77 (17:21, 28:22, 18:14, 18:20).

Meksikanci su se dobro držali veći deo meča, pre svega zahvaljujući izuzetno dobrom procentu šuta za tri poena, ali su igrači selektora Igora Kokoškova na kraju uspeli da valorizuju kvalitet koji je na njihovoj strani.

Reprezentativci Meksika su u driugom poluvremenu napravili seriju 10:0, da bi "orlovi" odgovorili sa 15:2, ali se u poslednju deonicu igre ipak ušlo sa rezultatskom neizvešnošću, budući da je Srbija imala samo šest poena viška.

Međutim, već posle tri minuta ona je narasla na "plus 10" i najbolji srpski košarkaši su rutinskom igrom pred svojim navijačima uspeli da privedu meč kraju.

Srbija: Filip Petrušev, Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica, Vanja Marinković, Nikola Kalinić, Dragan Milosavljević, Branko Lazić, Stefan Jović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Danilo Anđušić, Boban Marjanović.

Komentari (0)

Sport