Košarka

Pešić poziva na oprez: Još misle da smo Jugoslavija - MVP jedan, MVP drugi, zamislite koja je to motivacija drugima

Komentari

Autor: Euronews

30/08/2022

-

13:29

Pešić poziva na oprez: Još misle da smo Jugoslavija - MVP jedan, MVP drugi, zamislite koja je to motivacija drugima
Pešić poziva na oprez: Još misle da smo Jugoslavija - MVP jedan, MVP drugi, zamislite koja je to motivacija drugima - Copyright Košarkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije privodi kraju pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će početi 2. septembra.Srbija će u Grupi D prve faze igrati u Pragu. Rivali su Češka, Poljska, Finska, Izrael i Holandija.Četiri reprezentacije prolaze u narednu fazu.

Selektor Svetislav Pešić govorio je na konferenciji za medije pred put u Prag. 

"Još misle da smo Jugoslavija, petostruki svetski prvak, olimpijski pobednik. MVP jedan, MVP drugi, možete da zamislite koja je to dodatna motivacija za sve te ekipe koje nas dočekuju u Pragu. Moramo da verujemo u svoje mogućnosti, napredujemo, ispravljamo greške", rekao je Pešić.

Rekao je da je zdravlje najvažnije.

"Najvažnije je zdravlje. Ovo je vrlo naporan šampionat, praktično se igra svaki dan. Velika, naporna sezona je iza nas. Još se nalazimo u procesu unapređenja svega, i igre i razumevanja", rekao je Pešić.

Konačan spisak igrača za Evrobasket biće poznat u sredu, nakon poslednjeg treninga.

"Nemamo pritisak, svi su kandidati. Kada prođe poslednji trening... Sačekaćemo i donećemo odluku", rekao je Pešić, koji je dodao da se "malo smirila" situacija sa povredama.

Selektor Srbije je istakao da mu je "veoma čudno" to što nije povećan broj igrača za šampionat.

"Veoma mi je čudno to što organizatori nisu povećali broj igrača. Igra se 18 dana, u četiri države...", rekao je Svetislav Pešić.

Prvi cilj na Evropskom prvenstvu je prolaz u drugu fazu šampionata.

"Moramo da pobeđujemo ako želimo da idemo za Berlin, što treba da bude i što jeste cilj. Ostale ciljeve se vi sami postavili. Naši su da kroz prvu rundu u Pragu unapređujemo igru, da svaki momenat koristimo da fizički ostanemo u dobrom stanju", kazao je Pešić.

"Ekipe dolaze da naprave rezultat. Biće veoma zahtevno prvenstvo, biće iznenađenja. Trudićemo da ne budu negativna sa naše strane. Nema euforija nakon pobede, niti padanja u nesvest zbog tuge, žalosti, kritika... Svakako ćemo biti kritikovani sa drugih strana".

Srpski košarkaši će prvo igrati protiv Holandije 2. septembra, dan kasnije će rival biti Češka, a zatim slede dueli sa Finskom (5. septembar), Izraelom (6. septembar) i Poljskom (8. septembar).

Utakmice druge faze igraće se već od 10. septembra. 

Komentari (0)

Sport