Košarka

Neverovatnih 47 poena Luke Dončića: Velika pobeda Slovenije protiv Francuske

Komentari

Autor: Euronews

07/09/2022

-

19:28

Neverovatnih 47 poena Luke Dončića: Velika pobeda Slovenije protiv Francuske
Neverovatnih 47 poena Luke Dončića: Velika pobeda Slovenije protiv Francuske - Copyright Tanjug/(Federico Gambarini/dpa via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Slovenije nadigrali su Francusku 88:82 u petom kolu grupe "B" ovogodičnjeg Eurobasketa. Spektakularan je bio Luka Dončić, koji je na ovom meču ubacio neverovatnih 47 poena.

Dončić je tako postao igrač sa najviše poena na jednom meču Eurobsketa u poslednjih 65 godina.

Pored njega dvocifren je bio samo Goran Dragić sa 14 poenam Murić je dodao devet, a Čančar šest. Ipak čini se da su svoh šest poena mladog igrača Denvera dolazili kada su najviše bili potrebni, odnosno kada Dončić ili Dragić nisu pronalazili rešenja za Francusku odbranu.

U selekciji "trikolora" najviše se istakao Rudi Gober sa 19 poena, pratio ga je Furnije sa 15, a dvocifreni su bili još i Mbaje, Okobo i Ertel.

Slovenija sada može da izgubi prvo mesto samo ukoliko Nemačka savlada Mađarsku (20.30) sa više od 17 razlike.

Meč nije dobro počeo za izabranike Aleksandra Sekulića, gubili su 14:3, a onda je Dončić počeo da dominira i do poluvremena sakupi već 27 poena.

U druga dva kvartaal gledali smo pokušaje Francuske da istopi prednost rivala. U tome su i uspeli, ali ni u jednom memntu nisu vodili više od pola koša razlike.

Duel je ipak prelomio Vlatko Čančar, koji je sjajnim šutem sa poludistance odveo Sloveniju na nedostižnih +4.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport