Košarka

Milutinov i Lučić pred Italiju: Očekujemo velike izazove u nastavku takmičenja

Komentari

Autor: Tanjug

09/09/2022

-

11:30

Milutinov i Lučić pred Italiju: Očekujemo velike izazove u nastavku takmičenja
Nastavljaju se problemi Srbije: Vladimir Lučić propušta kvalifikacije za Olimpijske igre - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Centar košarkaške reprezentacije Srbije, Nikola Milutinov, izjavio je da je srećan što se vratio u nacionalni tim posle oporavka od viroze.

Milutinov je u sinoćnjoj pobedi Srbije nad Poljskom 96:69 u meču poslednjeg, petog kola grupe D na Evropskom prvenstvu u Pragu odigrao skoro 20 minuta i postigao je 16 poena.

"Odigrali smo dobro u oba pravca tokom svih 40 minuta, tako treba da nastavimo, zato smo lako pobedili… Znači mi mnogo što sam odigrao minute, nedostajalo mi je da budem sa timom i da igram. Mnogo sam srećan što sam dobio šansu da opet budem na terenu", izjavio je Milutinov, preneo je zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije (KS S).

Srbija će u nedelju od 18 sati u Berlinu igrati protiv Italije u osmini finala EP.

"Svaki protivnik je težak, svi su zaslužili da budu tu gde jesu. Veh smo igrali sa njima tokom priprema, bila je dosta teška utakmica. Srčani su, borbeni, kvalitetni, sigurno neće izaći da izgube od nas", zaključio je Milutinov.

Kapiten reprezentacije, Vladimir Lučić, očekuje velike izazove u narednom periodu:

"Razlika u kvalitetu je evidentna. Mislim da smo i ostale utakmice imali veliku razliku. Jednostavno smo kvalitetniji od rivala sa kojima smo igrali prethodnih dana, ali očekujemo velike izazove u nastavku takmičenja".

Lučić navodi da igrači nisu previše gledali rivale, već da se koncentrišu samo na svoju igru.

"Nismo pratili previše druge jer smo želeli da ostanemo prevashodno koncentrisani na nas same. Znamo da idemo na Italijane i znamo da je ceo kostur jako težak. Put do samog kraja je veliki izazov, mnogo kvalitetnih ekipa. Svakako imamo iskustva sa Italijanima, igrali smo u Hamburgu i već počinjemo da se spremamo za njih", poručio je Lučić.

Komentari (0)

Sport