Košarka

Zaslužili smo kritike, ali ne i vređanje: Posle selektora Pešića oglasio se i predsednik Košarkaškog saveza Srbije

Komentari

Autor: Euronews

16/09/2022

-

14:38

Zaslužili smo kritike, ali ne i vređanje: Posle selektora Pešića oglasio se i predsednik Košarkaškog saveza Srbije
Predrag Danilović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predarah Danilović izdao je saopštenje u kojem je izneo svoju ocenu učešća rerezentacije na Evropskom prvenstvu na kojem su "orlovi" eliminisani u osmini finala od selekcije Italije.

On je priznao da niej ostvaren očekivan rezultat, ali ej naglasio da ova generacija košarkaša Srbije ma kvalitet za velika dela.

"Rezultat koji je na Evropskom prvenstvu ostvaren predstavlja neuspeh. Sigurno je igračima eliminacija najteže pala, zatim stručnom štabu pa tek onda svima nama. Posle niza jako dobrih utakmica ovog leta, došlo je tih desetak kobnih minuta protiv Italije i turnir je za nas bio gotov. Ovog puta nismo uspeli, ali verujem da će ova ekipa, ukoliko bude nastavila da se okuplja i dodatno uigrava doneti našoj zemlji uspehe za ponos", rekao je Danilović i dodao:

"Nismo jedina reprezentacija koja je ovog leta imala manjak vremena za uigravanje, a u kasnijoj fazi šampionata se videlo koliko je uigranost važna. Ključno je da ostanemo zajedno i da verujemo jedni drugima. Mogli ste čuti izjavu našeg kapitena, Vladimira Lučića po dolasku na aerodrom u Beogradu. Momci su pravi, tu su jedni za druge i čvrsto verujem u njih, selektora Pešića i to da će kontinuitet njihovog zajedničkog rada doneti uspeh.

Prvom čoveku nacionalnog košarkaškog saveza posebno je zasmetalo to što su pojedinci, koje nije želeo da imenuje, loše rezulate reprezentacije iskoristili da vređaju košarkaše i selektora Svestislava Pešića.

"Ovim putem želim da istaknem i osudim neke stvari kojima nisam želeo da dajem publicitet do završetka takmičenja, kako ne bih dodatno skretao fokus sa onoga što je najvažnije, a to je teren. Veoma ružna vređanja koja su se mogla čuti i videti tokom priprema, a kasnije i tokom šampionata, pa i nakon eliminacije su velika sramota na prvom mestu onih koji su takve stvari bili u stanju da izgovore. U pitanju je primitivizam od kojeg se u javnom prostoru moramo zaštititi i koji mora biti najoštrije osuđen. Kritike nisu sporne, mi jesmo zaslužili kritike i naročito su poželjne one kritike iz kojih možemo da izvučemo nešto korisno za budućnost. Ali mora se jasno napraviti razlika između kritika i primitivnih uvreda koje smo nažalost imali priliku da čujemo i vidimo", istako je Danilović.

Komentari (0)

Sport