Košarka

Košarkašice skupljale snagu pred početak SP u Australiji: Družile se sa navijačima Srbije u Sidneju

Komentari

Autor: Euronews

20/09/2022

-

09:10

Košarkašice skupljale snagu pred početak SP u Australiji: Družile se sa navijačima Srbije u Sidneju
Košarkašice skupljale snagu pred početak SP u Australiji: Družile se sa navijačima Srbije u Sidneju - Copyright KSS

veličina teksta

Aa Aa

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije privodi kraju pripreme za početak Svetskog prvenstva u Australiji, a pred prvi meč protiv selekcije Kanade (Četvrtak, 05.00h) igračice selektora Marine Maljković imale si priliku da se druži sa članovima mnogobrojne srpske zajednice u Australiji.

Druženje je organizovano u parku Кeti Frimen u Olimpijskom centru, a odazvao se veliki broj naših zemljaka, pogotovo onih najmlađih dečaka i devojčica zaljubljenih u košarku.

Ambasador Republike Srbije u Australiji njegova ekselencija gospodin Rade Stefanović istakao je veliko zadovoljstvo što će jedna reprezentativna selekcija iz Srbije nastupiti na velikom Svetskom takmičenju na tlu Australije i što će Srbi imati priliku da uživo posmatraju i navijaju za svoj nacionalni tim.

Očekuje se, inače, veliki odziv srpske zajednice i podrška našim košarkašicama tokom čitavog trajanja turnira.

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković zahvalila se na prijemu i na druženju. Ona je naglasila da će reprezentativkama biti velika čast što će imati brojne navijače na tribinama u dalekom Sidneju, dok je sa druge strane svesna koliko srpskoj zajednici znače ovakvi susreti i druženja sa reprezentativnim selekcijama, kao i da se uvek vrlo rado odaziva ovakvim pozivima naših ljudi iz čitavog sveta.

U susret početku Svetskog šampionata za košarkašice u Sidneju, na svetski čuvenoj Bondaj plaži organizatori i FIBA su priredili promociju takmičenja na kojoj su glavne zvezde bile četiri košarkašice, učesnice turnira - Loren Džekson iz Australije, Ema Meseman iz Belgije, Amerikanka Eriel Etkins i Ivana Raca iz Srbije.

"Stigli smo u Australiju posle dugog puta. Atmosfera u ekipi je veoma dobra, iako se još uvek prilagođavamo na veliku vremensku razliku. Jedva čekamo da počne Svetsko prvenstvo. Oduvek sam želela da dođem u Australiju i drago mi je što sam stigla sa reprezentacijom. To je velika čast za mene. Prva stvar koju mogu u Sidneju da vidim je poznata Bondaj plaža, na kojoj je organizovana ova promotivna pres konferencija i mogu reći da sam oduševljena", rekla je Ivana Raca.

Promociji su prisustvovali i čuvari Bondaj plaže, glumci iz popularne televizijske serije, dok su brojni surferi uživali u vetrovitom vremenu i visokim talasima.

Komentari (0)

Sport