Košarka

Trener Nenad Stefanović posle pobede FMP-a: Ne potcenjujemo Opavu, pogotovo u FIBA ligi šampiona

Komentari

Autor: Euronews

22/09/2022

-

08:40

Trener Nenad Stefanović posle pobede FMP-a: Ne potcenjujemo Opavu, pogotovo u FIBA ligi šampiona
Aleksa Stepanović - Copyright FIBA

veličina teksta

Aa Aa

Košarakši FMP-a su u hali "Aleksandar Nikolić" na startu kvalifikacija za grupnu fazu FIBA lige šampiona eliminisali favorita Breogan (76:64) i do plasmana u "E" grupu na putu im sutra od 20.00 časova stoji prvo Opava (TV Arena sport 3), a ako i tu prepreku savladaju pobednim duela Baken Bers - Svans Gmunden (nedelja, 19.00, TV Arena sport 2).

Trener "pantera" Nenad Stefanović bio je veoma zadovoljan igrom u drugom poluvremenu kada su njegovi igrači rafalom trojki i serijom 21:3 slomili španskog predstavnika koji je slovio za najvećeg favorita.

"Drugo poluvreme smo loše otvorili, ali smo uhvatili kontinuitet i iz odbrane dobili meč. Čestitam momcima, imamo još dve utakmice, tako da nema nikakvog slavlja. U petak nas čeka teška utakmica, protiv iskusnijeg protivnika koji dugo igra zajedno", rekao je Stefanović.

 

 

Opava je drugi najbolji klub iz Češke posle Nimburka.

"Opava je specifičan tim i čeka nas drugačija utakmica. To je tim koji je godinama drugi u Češkoj. Nema potcenjivanja, pogotovu u Ligi šampiona. Spremamo se za petak. Opet će detalji: čvrstina, pritisak, skok - presuditi. Očekujem da budemo za nijansu opušteniji", smatra trener srpskog kluba.

FIBA Liga šampiona, grupa Beograd

Polufinale, petak

Baken Bers - Svans Gmunden 17.00 (TV Arena Premium 2)

Opava - FMP 20.00 (TV Arena sport 3)

Finale, 25. septembar 19.00 (TV Arena sport 2)

Komentari (0)

Sport