Košarka

Košarkaši Partizana i Mege od danas u društvu ruskih velikana na VTB Superkupu u Moskvi

Komentari

Autor: Euronews

22/09/2022

-

10:00

Košarkaši Partizana i Mege od danas u društvu ruskih velikana na VTB Superkupu u Moskvi
Željko Obradović Evrokup - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski košarkaški klubovi Partizan i Mega imaju privilegiju da od danas do nedelje učestvuju na Superkupu VTB lige u Moskvi.

Pored dva naša kluba učestvuju i četiri najbolja ruska predstavnika CSKA, Zenit, Uniks i Lokomotiva Kubanj, a svi mečevi prenose se na kanalima TV Arena sport.

"Svi znamo koliko srpska košarka znači za sam sport, od igrača preko trenera. Mi u Rusiji neizmerno pošutejmo sve, ali će se uvek izdvajati Dušan Ivković kao neko ko je neizmerno pomogao ruskoj košarci u periodu kada je radio ovde. On je sve podigao na viši nivo, pokazao principe rada koji se i danas koriste, uvek ćemo biti zahvalni gospodinu Ivkoviću. Zato mislim da je dolazak dva srpska kluba sjajna stvar za VTB ligu, Partizan i Mega su veliki klubovi, koji povećavaju kvalitet Superkupa", rekla je Ilona Korstin, izvršna direktorka lige u razgovor za Mozzart Sport.

Danas će na tgeren prvo CSKa i Uniks (16.00), a zatim će Partizan od 19.00 časova igrati protiv Lokomotive Kubanj. Trener Željko Obradović u Rusiju nije mogao da povede još uvek rekovalescente Alana Smailagića, Aleksu Avramovića, te Gregora Glasa, Dante gzuma i Mihaila Petrovića.

"Idemo samo sa 11 igrača, to je znak da imamo dosta povređenih. S ovim sastavom ćemo pokušati da se pripremimo za ono što je ispred nas. Protivnici su po meri. Imaju iskustvo, imaju dobre rostere i lepa prilika za nas da odigramo kvalitetne utakmice", istakao je Obradović.

 

 

Mega je dodatno podmladila tim te će za novog trenera Marka Baraća ovaj turnir biti veliko iskušenje. U Moskvu su doputovali: Luka Cerovina, Danko Branković, Andrija Grbović, Oleksandr Kobzistij, Petar Kovačević, Ahmad Rori, Jovan Šljivančanin, Matej Rudan, Aleksa Uskoković, Malkolm Kazalon, Nikola Đurišić, Mihailo Mušikić, Luka Bogavac, Bogoljub Marković, kao i Asim Đulović i Aleksa Milenković.

VTB SUPERKUP, Moskva

Danas

CSKA - Uniks 16.00 (TV Arena Premium 1)

Partizan - Lokomotiva Krasnodar 19.00 (TV Arena Premium 2)

Petak, 23. septembar

Zenit – Lokomotiva 16.00 (TV Arena Premium 3)

CSKA – Mega 19.00 (TV Arena sport 4)

Subota, 24. septembar

UNIKS – Mega 16.00 (TV Arena Premium 3)

Zenit – Partizan 18.30 (TV Arena Premium 3)

Nedelja, 25. septembar

Meč za 5. mesto 13.00 (TV Arena Premium 2)

Meč za 3. mesto 16.00 (TV Arena sport 1)

Finale 19.30 (TV Arena Premium 3) 

Komentari (0)

Sport