Košarka

SP za košarkašice: Srbija pobedila Francusku u poslendjem kolu grupe B

Komentari

Autor: Euronews

27/09/2022

-

11:15

SP za košarkašice: Srbija pobedila Francusku u poslendjem kolu grupe B
SP za košarkašice: Srbija pobedila Francusku u poslendjem kolu grupe B - Copyright KSS

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu nad selekcijom Francuske u poslednjem kolu grupe B na Svetskom prvenstvu u Australiji - 68:62.

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu nad selekcijom Francuske u poslednjem kolu grupe B na Svetskom prvenstvu u Australiji - 68:62.

Igračice seelktora Marine Maljković od početka su bile mnogo bolje i konkretnije od favorizovanih rivalki. Već u prvoj četvtini su stekle sedam poena prednosti i to su uspele da sačuvaju do kraja susreta.

Naš tim je i pre ove utakmice obezbedio plasman u četvrtfinale, za koje će se žreb obaviti kasnije, posle poslednje utakmice dana Australija – Japan, a potencijalni rivalu su dva prvoplasirana tima iz A grupe SAD i Кina.

Uvodni minuti meča protekli su u prilično izjednačenoj igri, da bi Srbija u 5. minutu posle poena Nogić i Race povela 11:6. Tri minuta kasnije, sjajna Anderson je vezala čak devet poena, trojku, dve dvojke i dva penala, i donela našem timu 24:10. Francuskinje su odgovorile mini serijom 7:0, pa je na kraju prve deonice bilo 24:17.

Posle nekoliko promašaja Srbije na početku druge deonice i više od tri minuta bez koša, Francuska je vezala još sedam poena za ukupnu seriju 14:0 i izjednačila – 24:24. Poveo je rival prvi put u 15. minutu – 29:26, nastavile su Francuskinje da pogađaju, podigle i na 32:26. Trgao se naš tim, pogađale su Andreson, Raca, pa Nogić za tri i donele ponovo prednost Srbiji u 18. minutu – 33:32, a na veliki odmor smo otišli sa 37:32.

 

 

U istom ritmu je počela treća četvrtina, da bi odlična Nogić trojkom podigla na 44:37. Igralo se i ovom periodu koš za koš, Кrajišnik se sjajno snalazila pod koševima, a Srbija je držala jednocifreni višak. Ipak, posle trojke Fatu i poena Čeri, protivnik je u 27. minutu ponovo izjednačio – 46:46. Uzvratila je trojkom Anderson, pa polaganjem Raca za 51:46. Podigla je prednost Stanković, a na poslednju pauzu ekipa selektorke Marine Maljković otišla je sa "plus 7“ – 53:46.

Pogodila je Кrajišnik dva penala na početku četvrte četvrtine (55:46), Francuskinje nisu imale rešenje za našu odbranu. Andreson je ponovo donela dvocifrenu prednost (57:46), ali je rival kaznio dva loša dodavanja Srbije i smanjio na 50:57. Fatu je trojkom smanjila na 55:60 u 36. minutu, a nešto kasnije i Mišel na 58:62.

Pogodila je dva slobodna bacanja dva minuta pre kraja Čađo – 64:58, a u poslednji minut smo ušli sa "plus 4“ i posedom lopte. Dosudili su arbitri faul u napadu Tini Кrajišnik, da bi Šateru pogodila za 62:64. Pogodila je neverovatnu trojku sa devet metara Čađo na isteku napada za 67:62 i ostalo je 25 sekundi do poslednje sirene.

Nije Francuska iskoristila napad, Кrajišnik je uhvatila loptu i faulirana je 10.7 sekundi pre kraja. Pogodila je Tina jednom (68:62), a protivnik je imao loptu 9.6 sekundi do kraja. Promašila je Vilijams i počelo je veliko i više nego zasluženo slavlje Srbije.

Komentari (0)

Sport