Košarka

Posao nam je da pobeđujemo za Srbiju: Marina Maljković nakon trijumfa nad selekcijom Francuske na SP u Australiji

Komentari

Autor: Euronews

27/09/2022

-

13:15

Posao nam je da pobeđujemo za Srbiju: Marina Maljković nakon trijumfa nad selekcijom Francuske na SP u Australiji
Marina Maljković - Copyright FIBA

veličina teksta

Aa Aa

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Marin Maljkvoić zadovljna je nakon pobede nad selekcijom Francuske u 5. kolu Svetskog prvenstva u Australijii (68:62) i naglašava da je ponosna na svoje igračice.

Pram njenim rečima, ovaj tim se nalazi u procesu izgradnje i vrlo je značajno što je ostvarena pobeda protiv jedne tako kvalitetne reprezentacije.

"Želele smo da pokažemo ponos, da pokažemo da ovde pravimo ozbiljan tim. To je još jako daleko od toga da je to jedan od najboljih timova u Evropi ili na svetu, ali ide u tom pravcu. Pre svega, svaki tim koji dolazi iz Srbije, bez obzira na godine ili kvalitet, jednostavno mora da ide na pobedu. Naš posao je da pobedimo. Apsolutno ništa drugo ne vidimo", rekla je Marina Maljković i dodala:

"Naš glavni cilj je pobeđujemo uvek, bilo da su prijateljske utakmice, ili ovakve koje nemaju veliki rezultatski značaj, jer, ako gradiš takav timski duh, onda to traje, onda je i tim jači. Uvek postoji ta glad za pobedom. Uostalom, kada pokušaš da kalkulišeš, u nekom trenutku ćeš pasti. I tu je kraj priče. Verujem da smo sada pokazali da imamo svetlu budućnost, ali i da ove dve velike pobede i plasman u četvrtfinale, neće učiniti da poletimo. Кljučna stvar kod ovog tima je skromnost. Želimo da ostanemo sa obe noge na zemlji i da pokušamo da nešto uradimo u godinama koje dolaze".

Jedna od bojih u timu Srbije bila je Ivon Anderson koja je takođe naglasila da ej tim u izgradnji, a da ovakve pobede utičuda se podiže samopouzdanje ekipe.

"Iako smo znale da ova utakmica nema neki poseban uticaj na dalji tok takmičenja, želele smo da pobedimo za sebe, da pokažemo da samo napravile korak dalje u izgradnji tima. Mi ovde gradimo tim i svaka utakmica je sve bolja. Stvarno pokušavamo da uradimo nešto, tako da je i ova utakmica bila do nas, a malo i stvar ponosa. Izašle smo na teren i pokazale da kada uradimo ono što Marina traži od nas, možemo da izgledamo ovako. Važno je sad da zadržimo ovaj momentum za dalje", rekla je Ivon Anderson.

Komentari (0)

Sport