Košarka

Košarkašice Srbije nisu uspele da naprave još jedno iznenađenje: Amerikanke bolje u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2022

-

09:06

Košarkašice Srbije nisu uspele da naprave još jedno iznenađenje: Amerikanke bolje u četvrtfinalu Svetskog prvenstva
Košarkašice Srbije nisu uspele da naprave još jedno iznenađenje: Amerikanke bolje u četvrtfinalu Svetskog prvenstva - Copyright FIBA

veličina teksta

Aa Aa

Košarkašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u polufinale Svetskog prvenstva u Sidneju, pošto su u četvrtfinalu izgubile od Sjedinjenih Američkih Država 88:55 (25:23, 25:10, 16:7, 22:15).


Amerikanke su opravdale ulogu favorita i obezbedile novu borbu za finale, gde će im rival biti selekcija Kanade, koja je u četvrtfinalu bila bolja od Portorika 79:60.

U ekipi Srbije najefikasnija je bila Ivon Anderson sa 14 poena, uz sedam asistencija i pet skokova, Jovana Nogić postigla je 11 poena uz pet skokova, Ivana Raca devet poena uz sedam skokova, a Mina Ðorđević osam poena.

"Niko ne voli da gubi, ali ako morate da izgubite od nekoga, ako ne treba potpuno da vas nadigra, onda je bolje kad to urade SAD, a ne neki drugi tim. U svakom slučaju, ne mogu da ne budem zadovoljna sa onim što smo uradile na ovom Svetskom prvenstvu, sa, još jednom to ponavljam, veoma mladim i neiskusnim timom. Sve ove igračice su danas mnogo bolje nego što su bile pre tri meseca kada smo počeli da radimo. Ovo je bila sjajna škola za njih. To im je mnogo značilo za lični napredak, a onda će i reprezentacija da bude bolja, značiće i njihovim klubovima", poručila je posle meča selektor Marina Maljković.

Komentari (0)

Sport