Košarka

Spanulis završio karijeru: Legendarni Grk odlučio da se povuče

Komentari

Autor: Euronews

26/06/2021

-

16:35

Spanulis završio karijeru: Legendarni Grk odlučio da se povuče
Spanulis završio karijeru: Legendarni Grk odlučio da se povuče - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Grčki košarkaš, Vasilis Spanulis, odlučio je da završi karijeru.

Legendarni igrač Olimpijakosa se preko svog instagram naloga obratio jasnoti i saopštio da je doneo odluku da stavi tačku na košarkašku karijeru. Trideset osmogodišnji Grk je u dresu Olimpijakosa proveo 11 godina, ali sada je došlo vreme za rastanak.

"Nedavno sam obelodanio predsednicima kluba da je vreme da zatvorim najveće poglavlje mog života i zahvalio sam im na svemu što smo postigli zajedno. Bila je ovo teška, ali ne i tužna odluka. Košarka mi je podarila jedinstveno putovanje puno dinamičnih trenutaka i nezaboravnih emocija. Dala mi je sve, a ja sam uzvratio istom merom. Olimpijakos se ispostavio kao moja sudbina, najlepša luka. Odlazim ponosan na sve ono što je osvojeno, ali i na ono što je izgubljeno posle teške borbe. Povrh svega, odlazim ispunjen, jer sam proživeo više nego što sam sanjao. Iz dubine duše želim da zahvalim svima koji su bili uz mene svih ovih godina, predsednicima, trenerima, saigračima, rivalima, ali iznad svega želim da zahvalim navijačima na neizmernoj ljubavi. To je ljubav koja mi je dala snage da svakoga dana izvučem više iz sebe i ta ljubav će zauvek biti moja vodilja. Hvala svima. Vasilis Spanulis, dečak koji je sanjao da igra košarku", napisao je Spanulis na svojoj instagram objavi.

Tokom karijere legendardni Grk je, osim za Olimpijakosa, nastupao za AEL, Marusi, Panatinaikos i Hjuston Roketse. Sa Panatinaikosom je osvojio Evroligu, četiri prvenstva Grčke i tri puta Kup Grčke.

U reprezentativnom dresu ima osvojenu zlatnu i srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, srebrnu na Svetskom i srebrnu na Mediteranskim igrama. Takođe je i osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za košarkaše do 20 godina.

Komentari (0)

Sport