Košarka

Zvezda pokazala zube Efesu ali poklekla u poslednjoj četvrtini

Komentari

Autor: Euronews

07/10/2022

-

21:23

Zvezda pokazala zube Efesu ali poklekla u poslednjoj četvrtini
Zvezda pokazala zube Efesu ali poklekla u poslednjoj četvrtini - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Efesa 72:59 (14:17, 20:18, 16:21, 9:16) u okviru prvog kola Evrolige. Ključan momenat bio je početak poslednje deonice, kada su domaćini slomili rivala, odlepili se na dvocifrenu razliku i tu prednost mirno sačuvali do poslednjeg zvuka sirene.

Počela je Zvezda stameno u odbrani, kao da je na klupi i dalje Dejan Radonjić, Efes je prvi poen postigao tek posle četiri minuta. Ali je onda ekipa iz Turske ubacila u brzinu više i do kraja prve deonice stvorila prednost od tri razlike.

Nastavila je Zvezda da pruža sjajan otpor aktuelnom šampionu Evrolige i u drugoj četvrtini, Nisu dozvolili izabranici Vladimira Jovanoviča Efesu da se odlepi, kontrolisali su skok, a u napadu pronalazili sjajna i pre svega jednostavna rešenja koja su ih dovela do lakih poena.

 

 

Popustili su crveno-beli početkom treće deonice, tim iz Istanbula je pre svega odlično koristio greške ekipe sa Malog Kalemegdana, dobro su trčali kontranapade igrači Ergina Atamana i stvorili su osetniju prednost pred poslednji kvartal.

Iskusni sastav turske ekipe nastavio je u istom ritmu i u četvrtoj četvrtini, potpuno su preuzeli kontrolu utakmice, odlepili se na dvocifrenu razliku koju igrači Crvene zvezde nisu uspeli da stignu.

Ipak, opšti utisak duela je da su crveno-beli pokazali zube šampionu, kao i da ima puno prostora za napredak i da se najbolje partije tima sa Malog Kalemegdana tek očekuju.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Vil Klajburn sa 19 poena, dok je srpski reprezentativac Vasilije Micić ubacio 16.

U timu Vladimira Jovanovića istakao se Ben Bentil sa 13, a pratio ga je Džejlen Adams sa devet poena.

Crveno-beli na ovom duelu nisu mogli da računaju na Nemanju Nedovića, Ognjena Dobrića, Miroslava Raduljicu i Dalibora Ilića.

Evroliga, prvo kolo

Četvrtak

Asvel - Armani 62:69

Panatinaikos - Real Madrid 68:71

Makabi TA - Žalgiris 84:83

Valensija - Baskonija 71:81

Bajern - Fenerbahče 62:74

Petak

Anadolu Efes - Crvena zvezda 72:59

ALBA - Partizan u toku

Virtus - Monako u toku

Barselona - Olimpijakos u toku

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport