Košarka

Trener Zvezde zadovoljan: Odbrana bila na nivou kada je bilo potrebno

Komentari

Autor: Tanjug

10/10/2022

-

22:05

Trener Zvezde zadovoljan: Odbrana bila na nivou kada je bilo potrebno
Vladimir Jovanović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener košarkaša Crvene zvezde Vladimir Jovanović izjavio je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Budućnost u meču drugog kola regionalne ABA lige.

Aktuelni šampion regionalne lige je u Beogradu pobedio Budućnost 69:65.

"U rotaciji smo bili bez tri važna igrača na pozicijama jedan i dva (Stefan Marković, Nemanja Nedović i Ognjen Dobrić) i to se osetilo kroz igru i nesigurnost. I pored toga pokazali smo veliki karakter, nismo se predali. I pored toga smo pokazali karakter kada su oni napravili tu seriju u drugom delu i preokrenuli. Tada smo mi odigrali najbolju odbranu, bili najagresivniji i zasluženo pobedili. Ostaje nam ovo malo vremena da se oporavimo i da probamo da budemo još bolji na sledećoj utakmici", rekao je Jovanović posle utakmice.

On tvrdi da je odbrana odlučila pobednika meča.

"Kada su preokrenuli u drugom poluvremenu odigrali smo našu najbolju odbranu, kako treba da igramo stalno i na kraju apsolutno zasluženo pobedili. Kontrolisali smo skok, ostaje nam da se oporavimo i da pokušamo da budemo još bolji na sledećoj utakmici", dodao je trener Crvene zvezde.

On je istakao da su njegovi košarkaši pokazali veliku energiju u drugom poluvremenu.

"To što šutiramo, moramo da šutnemo da bi dali koš neki. Sve su to akcije, ali da ne ulazimo u dublju neku analizu, imali smo sigurno neke probleme, ali mi smo u prvom poluvremenu dali 43 poena uz veliki broj asistencija. U drugom poluvremenu smo pokazali veliku energiju, mada smo pali, ali pogledajte kakva se odbrana odigrala poslednjih pet minuta", naveo je Jovanović.

Na ovom meču Miroslav Raduljica je debitovao za Crvenu zvezdu.

"Mi smo smatrali da imamo prednost na Raduljici u nekim segmentima, on ih je praktično sam uveo u bonus, dao je poene. Svi vide da je Džejlenu Adamsu potrebno neko vreme da se adaptira da klikne i da pruži sve što može. Kada će to biti? Ne znam, ali nadam se uskoro. Sigurno da ima kvalitet i da će da ga pokaže", dodao je Jovanović.

Utakmica između Crvene zvezde i Budućnosti imala je dosta tenzija.

"Poklopilo se tako. Obe ekipe su htele pobedu, a oni su imali sedam dana da se pripreme, dok smo mi posle Efesa imali jedan dan pauze, jedan trening i ovaj meč. Da ne zaboravim zahvalio bih se publici na velikoj energiji i podršci, posebno u poslednjoj četvrtini. Pozivam ih da dođu u četvrtak da zajedno napravimo sjajnu atmosferu", zaključio je Jovanović.

Komentari (0)

Sport