Košarka

Peh za Nju Orleans: Nova povreda Zajona

Komentari

Autor: Euronews

13/10/2022

-

16:58

Peh za Nju Orleans: Nova povreda Zajona
Peh za Nju Orleans: Nova povreda Zajona - Copyright AP Photo/Wilfredo Lee

veličina teksta

Aa Aa

Samo nekoliko dana ostalo je do početka nove NBA sezone, a zvezda Nju Orleansa, Zajon Vilijamson doživeo je novu povredu!

Posle teške povrede metatarzalne kosti, zbog čega je propustio celu prošlu sezonu, nekadašnji prvi pik sa drafta, vratio se na teren ovog leta, ali je doživeo novi peh. Krilni centar Pelikansa povredio se na utakmici sa Majamijem, kada je u drugoj četvrtini, prilikom jednog polaganja izvrnuo zglob.

Vilijamson, koji je zbog povreda u poslednje tri godine upisao svega 80-ak nastupa u NBA ligi, završio je utakmicu ranije, a posle meča istakao je da se oseća dobro i da misli da je u pitanju samo uganuće zgloba.

"Posle pada se nisam osećao najbolje, međutim odigrao sam još nekoliko minuta nakon toga i onda sam video da je sve ok. Poslali su me u svlačionicu radi predostrožnosti", rekao je Vilijamson.

Mlada NBA zvezda postigla je 11 poena za isto toliko minuta na parketu, a na kraju je trijumfovala ekipa Hita sa 120:103.

Vilijamson je 2019. godine došao na veliku scenu NBA lige, kada su ga kao prvog pika izabrali Pelikansi. U poslednje tri sezone odigrao je je svega 85 utakmica, gde je prosečno beležio 27 poena uz odlične procente šuta iz igre 61 odsto.

 

Komentari (0)

Sport