Košarka

Poraz Zvezde u Madridu: Real nije dozvolio iznenađenje

Komentari

Autor: Euronews

21/10/2022

-

22:46 >> 23:11

Poraz Zvezde u Madridu: Real nije dozvolio iznenađenje
Poraz Zvezde u Madridu: Real nije dozvolio iznenađenje - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u gostima od Real Madrida 72:56 (25:10, 14:20, 15:14, 18:12) u četvtom kolu Evrolige. Beograđani su tako nastavili seriju loših rezultata u elitnom takmičenju, gde su, pored Bajerna, jedina ekipa koja ne zna za trijumf ove sezone.

Iako rezultat pokazuje drugačije, crveno-beli su mogli da dođu do preokreta, Na krilima Martina I Bentila istopili su prednost Madriđana, koja je u jednom trenutku iznosila i +18, prišli su na 59:54 na tri minuta do kraja susreta, ali nisu uspeli da naprave iznenađenje. Usledila je furiozna reakcija španskog tima, koji je u režiji Tavaresa napravio 10:0 seriju, posle čega su se ugasile sve nade srpskog šampiona.

Crveno-beli će u narednom kolu imati “najlakši” zadatak da dođu do prve pobede u Evroligi, kada će 28. oktobra dočekati Bajern, koji takođe ne blista ove sezone u elitnom takmičenju.

Što se meča u Madridu tiče, početak susreta nije krenuo najbolje po Zvezdu, koja je ubacila svega sedam poena u prvih devet minuta utakmice. Ništa u tim trenucima nije išlo na ruku Beograđanima, često su srljali u napadu i nerezonskim šutevima sa distance pokušavali su da dođu do poena, ali bez uspeha.

Na drugoj strani, Madriđani su bili raspoloženi za tri poena, tranzicijom su razbijali odbranu Zvezde, a kvalitetnom timskom igrom, stekli su +18 (31:13) sredinom druge četvrtine. Od tog trenutka usledio je pad u igri domaćina, a nadu Beograđanima vratili su Holand i Vildoza, koji su do odlaska na odmor smanjili visoku prednost Reala (39:30).

Početak drugog poluvremena doneo je znatno bolju igru Zvezde na obe strane terena, posle čega su Beograđani prišli na -2 (44:42) sredinom treće deonice i taman kada se učinilo da je preokret na pomolu, usledio je sušni period, koji je trajao gotovo punih pet minuta.

Crveno-beli nisu uspeli da iskoriste više od osam poseda, promašili su čak pet otvorenih pozicija sa distance, a očajnu igru u napadu Beorađana, iskoristila je španska ekipa, koja je na ulasku u odlučujuću deonicu ponovo stekla dvocifrenu prednost – 55:44. Real je nervozno ušao u poslednju četvrtinu, gde je za prvih četiri minuta postigao svega pet poena, međutim u nastavku deonice iskusna ekipa Ćusa Matea se razigrala, na šta Crvena zvezda nije imala odgovor...

Najraspoloženiji u taboru Beograđana bio je Bentil sa 17 poena, novajlija Vildoza postigao je 10, dok su Dobrić i Martin zabeležili po osam poena. Na drugoj strani listu strelaca Reala predvodio je Musa sa 13 poena, Dek je dodao 12, a dvocifreni su bili još i Jabuzele (11) i Tavares (10).

 

Standings provided by Sofascore

 

Četvrta četvrtina:

10` Kraj utakmice, Zvezda nije uspela da napravi iznenađenje, Real je slavio 72:56 i tako uspisao drugu pobedu u Evroligi ove sezone.

8` Crveno-beli nisu iskorstili nekoliko poseda i kao rezultat loše igre u napadu, Madriđani su ponovo stekli dvocifrenu prednost (64:54).

6` Bentil drži Zvezdu u igri, pogodio je nekoliko važnih šuteva i sada je +5 za Real na nešto više od tri minuta do kraja utakmice (59:54).

5` Zvezda pravi 6:0 seriju u režiji sjajnog Bentila, koji smanjuje prednost Reala na -7 (57:50). Do kraja utakmice ostalo je nešto manje od pet minuta, videćemo da li crveno-beli uspeti da dođu do preokreta.

3` Tvrd početak odlučujuće deonice, gde smo videli samo tri poena, a jedini koš postigao je Rodrigez sa distance posle greške odbrane Crvene zvezde, 57:44.

3` Tvrd početak odlučujuće deonice, gde smo videli samo tri poena, a jedini koš postigao je Rodrigez sa distance posle greške odbrane Crvene zvezde, 57:44.

Treća četvrtina:

8` Zvezda nije realizovala ni sedmi napad u nizu, dok je Real, posle trojke Muse napravio 10:0 seriju i sada je ponovo dvocifrena prednost za Madriđane (54:42).

5` Bentil pogađa drugu trojku za Zvezdu u ovoj četvrtini i smanjuje zaostatak Madriđana na -2 (44:42). Mali predah očigledno da je prijao pulenima Vladimira Jovanovića, koji su znatno agresivniji u odbrani u odnosu na prvu četvrtinu.

3` Dobar početak drugog poluvremena za Zvezdu, koja pravi 9:3 seriju i prilazi rivalu na 42:39. Vildoza igra sve bolje, on je trenutno najefikasniji u gostujućem timu sa osam poena.

Druga četvrtina:

10` Crvena zvezda dobila je ovu deonicu 20:14, čime je smanjila visoku prednost Reala, koja je u jednom trenutku iznosila +18. Madriđani su nakon odličnog starta, usporili ritam, napravili dosta grešaka u napadu, a treba pohvaliti i gostujuće igrače, koji su odličnom odbranom napravili veliku pometnju u igri španskog tima. Rezultat je na poluvremenu je 39:30 u korist domaćina.

8` Vildoza ponovo siguran sa distance i sada je prednost Madriđana +8 (35:28). Podsetimo, početkom ove deonice Real je vodio 18 razlike. Nešto slabija igra španske ekipe u poslednjih nekoliko minuta...

7` Posle serije promaša Vildoza se najzad upisuje u listu strelaca. Evidentno je da će novom pojačanju crveno-belih trebati malo više vremena da se uklopi u tim. Zvezda u ovoj četvrtini vodi 15:10, dok je ukupan rezultat 35:25 za Real.

5` U nedostatku boljih rešenja, Zvezda se sve više oslanja šut sa distance, odakle su pogodili svega tri trojke iz 11 pokušaja. Uz to, gosti imaju šest izgubljenih lopti, duplo više od rivala, iako žele da preokrenu utakmicu moraće da porade na odbrani i u komunikaciji u napadu, 31:18.

2` Lagani poeni Kozera za +16 (28:12) u Madridu. Crveno-beli bez jasnog cilja u napadu, dok sa druge strane domaći košarkaši koriste svaku grešku Beograđana.

Prva četvrtina:

9` Loš početak crveno-belih, Real na minut do kraja prve četvrtine vodi 21:10. Madriđani su prethodno napravili 8:0 seriju, a prve poene za Beograđane posle gotovo četiri minuta postiže Haland sa distance.

7` Laki poeni Reala iz tranzicije primoravaju Vladimira Jovanovića da napravi tajm-out. Utisak je da Beograđani nemaju konkretnu ideju u napadu, a ne snalaze se najbolje ni na drugoj strani terena, Madriđani vode 16:7.

5` Korneli pogađa šut sa distance i donosi Madriđanima +8 (13:5) posle pet minuta utakmice. Vildoza pokušava da u ranoj fazi napada donese poene Zvezdi, ali je bezuspešno. Crveno-beli pogodili su svega 29 odsto šuteva iz igre, dok je Real znatno uspešniji (71 odsto).

3` Posle uvodniko nekoliko minuta rezultat je 7:5 u korist domaćina, gde Dek sa pet poena predvodi listu strelaca Reala.

Dvorana: Vizink centar (Madrid). Sudije: Saša Pukl (Slovenija), Ane Punter (Nemačka), Robert Viklicki (Češka),

REAL MADRID: Kozer, Abalde, Hezonja, Serhio Rodrigez, Dek, Poire, Korneli, Tavarez, Ljulj, Jabusel, Endiaje, Musa.

CRVENA ZVEZDA: Vildoza, Holand, Lazarević, Adams, Mitrović, Lazić, Martin, Dobrić, Raduljica, Ivanović, Marković, Petrušev, Bentil.

 

Beograđani će na teškom gostovanju pokušati da prekinu seriju od tri poraza i dođu do prve pobede u elitnom takmičenju. Crveno-beli se nisu proslavili protiv Efesa, Panitanaikosa i Baskonije, dok je sa druge strane, španski velikan doživeo poraze od Barselone i Olimpijakosa, a jedinu pobedu upisao je na statu Evrolige protiv Panatinaikosa u Atini.

Trener srpskog kluba Vladimir Jovanović neće moći da računa na Nemanju Nedovića, Dalibora Ilića i Ognjena Kuzmića, a dobra vest po crveno-bele je da će večeras debitovati najnovije pojačanje Luka Vildoza.

Vladimir Jovanović svestan je izazova u španskoj prestonici, gde njegova ekipa neće imati nimalo lak zadatak.

“Dobro znamo ko je Real, izvanredna ekipa koja je godinama na okupu, i još pojačana sa nekoliko izvanrednih individualaca. Pokriveni su na svakoj poziciji sa nekoliko igrača. Kada se na sve to doda da nas dočekuju na svom terenu, jasno je da nas očekuje teška utakmica", rekao Vladimir Jovanović i dodao:

"Za početak želimo da odigramo dobru utakmicu, bolju od one prethodne u Vitoriji. Nemamo puno vremena, ali pokušaćemo da se osvežimo i pripremimo".

Komentari (0)

Sport