Košarka

Spontani doček košarkašica na beogradskom aerodromu: Aplauzi i cveće za prvakinje Evrope

Komentari

Autor: Euronews

28/06/2021

-

15:27

Spontani doček košarkašica na beogradskom aerodromu: Aplauzi i cveće za prvakinje Evrope
Spontani doček košarkašica na beogradskom aerodromu: Aplauzi i cveće za prvakinje Evrope - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Najbolje evropske košakašice su sletele su na beogradski aerodrom Nikola Tesla čarter letom iz Valensije gde su sinoć postale prvakinje Evrope. Sa zlatnim medaljama oko vrata, šampionskim peharom u prtljagu i jakom željom da se na isti slavljenički način u Srbiju vrate i nakon Olimpijskih igara u Tokiju.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

 

Dočekali su ih predstavnici medija i nekoliko devojčica u dresovima reprezentacije Srbije, kao i vrh Košarkaškog saveza koji je devojkama podelio bukete cveća.

Najvise pažnje su izazvale MVP prvenstva Sonja Vasić i kapiten Jelena Brooks. Obe su u finalu odigrale svoje poslednje zvanične utakmice u nacionalnom dresu na tlu Evrope jer se opraštaju od reprezentacije.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

 

Sonja je u svojim rukama imala i loptu kojom je igrano finale koju su joj posle utakmice dali zaposleni u dvorani u Valensiji.

Ovo je bio spontani doček svih istinskih ljubitelja košarke, kojima su se u aplauzima pridružili i slučajni putnici na dolaznom terminalu, dok će onaj "pravi" svečani doček biti organizovan večeras u 20.00 časova ispred Skupštine grada Beograda.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

 

Malo zbog tradicije koja tako naleže, a više zbog toga što su srpske košarkašice svojim odnosom prema obavezama i načinom na koji su predstavljale Sriju, to apolustno zaslužile.

Komentari (0)

Sport