Košarka

Partizan predstavio Obradovića: Ambicije su najviše moguće

Komentari

Autor: Euronews

28/06/2021

-

16:43

Partizan predstavio Obradovića: Ambicije su najviše moguće
Željko Obradović trener Partizana - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Najtrofejniji evropski trener, Željko Obradović se nakon trideset dugih godina vratio u Partizan, klub u kojem je počeo karijeru, povodom čega je danas održana konferencija za medije.

Na samom početku, predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović, obratio se javnosti i govorio u periodu koji je iza nas:

''Povratak Željka Obradovića u Partizan mnogo znači zemlji Srbiji. Od današnjeg dana ništa neće biti isto u srpskog košarci. Proteklih godina smo puno udaraca pretrpeli, ali isplatilo se. Svaki predsednik kluba bio bi preponosan da kraj sebe vidi Željka Obradovića za trenera, a za sportskog direktora Zorana Savića'', rekao je Mijailović.

 

MN Press

 

Potom je, Zoran Savić, sporski direktor, otkrio da će Partizan početi sa gradnjom novog tima:

"Posle nekih razgovora dogovorili smo se da nam je to jedina opcija i da pokušamo da to doteramo do kraja. Da ne govorim istorijat Željka Obradovića kao trenera, znamo šta nam donosi. Nismo radili u odnosu na ostale trenere, ideja je bila da potpišemo najboljeg mogućeg trenera. Počinjemo sad da gradimo novi tim", rekao je Zoran Savić.

 

 

Povratnik u tabor crno-belih, Željko Obradović, nije krio zadovoljstvo što je ponovo tu, pa se na samom početku zahvalio na ponovo ukaznaom poverenju:

"Zahvaljujem se na šansi koja mi je pružena, vratio sam se zbog emocija koje osećam prema ovom klubu. Srećan sam i ponosan. Sa Zoranom sa bio u kontaktu skoro tri meseca. Ostoja je uradio velike stvari za klub, pre svega da sredio finansije. Sada je na svima nama da vratimo Partizan gde pripada. U Evropi ne postoji klub koji je dao toliko velikih igrača. Za mene je ova odluka bila laka. Prošle sedmice sam razgovarao sa Ostojom tri sata i tada definitivno prelomio", započeo je obraćanje Željko Obradović, pa dodao:

''Jedini klub koji je u rangu sa Partizanom je Real Madrid, tako da je odluka da se vratim za mene bila prilično laka. Ja mogu da obećam da ću uraditi sve da se spuste tenzije, jer mislim da to ni za koga nije dobro. Mi treba da pravimo dobru atmsferu, koju će svi ljubitelji košarke da prepoznaju. Voleo bi i da evroska liga prepozna da ovde ima klubova koji su itekako zadužili košarku i da će više klubova iz regiona biti stalni učesnik evrolige.

Bivši trener Fenerbahčea istakao je neće biti ''šef stručnog štaba'' i da ne voli taj izraz:

''Ja ne volim izraz šef stručnog štaba, mogu da kažem da sam prvi trener ili hedkouč. Ja od saradnika očekujem da budu kritični, a ne da mi klimaju glavom. Moji saradnici znaju da moramo da budemo pošteni jedni prema drugima da kažemo šta mislimo''.

Obradović je potom izneo i ambicije i ciljeve za naredni period:

"Ambicije su najviše moguće. želimo da se vratimo u Evroligu, ne na godinu dana, već da budemo sastavni deo tog takmičenja. Najveći izazov je da sklopimo tim i budemo konkurentni ekipama u regionu. Svi klubovi zaslužuju apsolutni respekt. Imam ogromnu želju da radim sa ekipom, odmorio sam godinu dana i jedva čekam da kročim na parket. Obećavam veliki rad, učinićemo sve što je u našoj moći da vratimo klub gde mu je mesto".

Popularni ''Žoc'' je nakon pitanja o samom igračkom kadru istakao da bi najviše voleo da ima 12 srpskih igrača:

"Želja svih nas je da napravimo ekipu vodeći računa da Partizan bude ono što je oduvek bio - avangarda u evropskoj košarci, a to znači i da damo šansu mladim igračima. Bio bih najsrećniji kada bi u našem timu bilo 12 srpskih igrača. Koliko je to realno i moguće, imaćemo odgovor u narednom periodu", istakao je.

 

MN Press

 

 

Obradović je oduvek bio neko ko se ponašao korektno u odnosu Partizana i Zvezde, pa uvek to ističe i ponosan je na to. Shodno tome, rekao je da će se truditi da svojim primerom učini da sport zadrži odlike sporta i da atmosfera bude sa što manje tenzija:

"Sa svoje strane ću uraditi sve da se moja ekipa i igrači ponašaju onako kako treba da se ponaša profesionalni sportista. Nikad nećemo biti neko ko provocira protivničke igrače, navijače, trenere i članove stručnog štaba. Trudićemo se da damo primer u svakom pogledu. Na tome ću prvo insistirati", rekao je Obradović, pa nastavio:

"Pozvaću mog dobrog prijatelja Dejana Radonjića da se vidimo i razgovaramo. Kao što ću se videti i čuti sa trenerima koji su ovde. Trenere iz Evrokupa dosta znam, o trenerima iz Evrolige ne moram da pričam, jer sam predsednik udruženja trenera Evrolige", rekao je Željko.

Potom je u sličnom kontekstu pomenuo Nebojšu Čovića, sa kim kaže da ima korektan odnos:

''I sa gospodinom Čovićem sam u veoma korektnim odnosima i voleo bih da se taj odnos nastavi i ne verujem da ćemo imati problem. Mi treba da budemo ljudi koji su odgovorni, koji znaju šta rade i pričaju", kazao je Obradović, a onda i poslao poruku navijačama crno-belih:

''Neka rade ono što su najbolje radili, da podržavaju igrače, da pokazuju neverovatnu odanost klubu i onda kada je teško. Da znaju da je ovo dug put i da bih strašno voleo da u našoj dvorani oni pokažu da su primer svima. Ne samo u regionu, već i u Evropi. Da bodre nas, ali da ne čujemo nijednu ružnu reč na račun protivničkog igrača, trenera ili bilo koga. Da budemo najbolji primer svima i stalno ću to ponavljati", podvukao je novi trener Partizana.

Komentari (0)

Sport