Košarka

Trener Zvezde želi oprez sa Nedovićem, za Adamsa kaže da ima virus

Komentari

Autor: Tanjug

26/10/2022

-

22:14

Trener Zvezde želi oprez sa Nedovićem, za Adamsa kaže da ima virus
Vladimir Jovanović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Uoči duela protiv Bajerna u Evroligi, trener košarkaša Crvene zvezde Vladimir Jovanović poručio je da će povratak Nemanje Nedovića na parket ići uz oprez kako bi se zaštitilo njegovo zdravlje, kao i da Džejlen Adams ima virus i da je zato izostao sa večerašnjeg treninga.

"Svakim danom šanse rastu, ali do samog početka utakmice ne možemo da znamo u kojem obimu možemo da koristimo Nemanju. On je jako motivisan, dobro trenira, ali mi moramo da budemo oprezni. Zdravlje igrača je na prvom mestu", rekao je Jovanović medijima uoči večerašnjeg treninga.

Jovanović je rekao da su Nedovićevi kvaliteti su dobro poznati.

''On je došao ovde da bude lider i to očekujemo. Zato i želimo da ga vidimo što pre na terenu, ali opet da vodimo računa o njegovom oporavku, da ga postepeno ubacimo u trenažni i takmičarski proces, pa da dobijemo od njega ono što se očekuje", kazao je trener crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće u petak u 19.00 Bajern u petom kolu Evrolige, a u duel u dvorani "Aleksandar Nikolić" obe ekipe ulaze sa skorom 0-4 i jedine su bez pobede u elitnom takmičenju.

"Bajern je rezultatski u situaciji istoj kao i mi, biće jako motivisani i željni da prekinu negativni niz. I mi imamo svoje ambicije, igramo na domaćem terenu, pred našom publikom. Nadam se da ćemo pre svega biti zdravi i spremni. Ako tako bude, igraćemo sa velikim požrtvovanjem i energijom", rekao je Jovanović.

Trener crveno-belih osvrnuo se na prethodne poraze u kojima je njegov tim padao u završnici mečeva.

"Mi smo veliki deo utakmica, u svim gostovanjima bili konkurentni. Čak u nekim utakmicama bili bolji protivnici u nekom periodu. Sva tri poraza na gostovanjima pretrpeli smo sa razlikom većom od realne. To je ostavilo negativan utisak i kod nas i u javnosti, iako smo u svim tim utakmicama imali realnih problema, izostanke važnih igrača, što smo pokušavali da nadoknadimo", poručio je Jovanović.

"Protiv Panatinaikosa smo ostali bez trojice igrača iz spoljne linije, praktično smo bili prinuđeni na druga rešenja i taktičke ideje. Opet, da nam sada neko ponudi pet razlike na minut i 50 sekundi do kraja, svaki put bismo prihvatili. Pravili smo neke greške i doživeli poraz. To je košarka, to je život. Verujem da će se to vratiti u nekim drugim situacijama".

Komentari (0)

Sport