Košarka

Bruklin Netsi uručili otkaz Stivu Nešu

Komentari

Autor: Euronews

01/11/2022

-

18:49

Bruklin Netsi uručili otkaz Stivu Nešu
Stiv Neš - Copyright AP Photo/David Zalubowski

veličina teksta

Aa Aa

Ekipa Bruklin Netsa odlučila je da nakon lošeg starta sezone (2-5) raskine ugovor sa trenerom Stivom Nešom, prenosi Adrijan Vojnarovski, poznati američki novinar. 

Kanađanin nije ispunio očekivanja vlasnika franšize kako na startu ove, tako i u prethodnim godinama. A mora se istaći da je u rosteru imao zaista spektakularne igrače, kao i nekoliko zagarantovanih budućih članova Kuće slavnih. 

Podsećanja radi, prva zvezda Netsa, Kevin Durent, tražio je tokom leta da se otpusti Neš, za šta vlasnik ekipe i generalni menadžer tima nisu hteli ni da čuju. 

Ruku na srce, Neš nikada nije imao pun sastav na okupu, uvek je neko bio povređen (Durent, Irving, Harden, Simons) ali se čini da je tim svakako morao da ostvari bolji uspeh od druge runde plej-ofa (poraz od Milvokija 4-3 2021. godine). Ne treba zaboraviti ni "čišćenje” Netsa od strane Bostona u prošlogodišnjem doigravanju. 

Ono što takođe treba istaći je činjenica da Stiv Neš nikada nije vodio, a ni bio asistent u karijeri ni u jednoj ekipi pre Bruklina. Jedno vreme proveo je kao savetnik u Vorijorsima ali jednostavno nije stekao dovoljno iskustva. 

Netse će večeras predvoditi dosadašnji asistent Žak Von, dok ime novog šefa struke još uvek nije poznato, a kao njegovi potencijalni naslednici spominju se Ime Udoka i Kvin Snajder. 

Komentari (0)

Sport