Košarka

Kvalifikacije za OI: Kanada bolja od Grčke, Turci se mučili sa Urugvajem

Komentari

Autor: Euronews

30/06/2021

-

10:49

Kvalifikacije za OI: Kanada bolja od Grčke, Turci se mučili sa Urugvajem
Detalj sa utakmice Kanade i Grčke - Copyright Tanjug/Chad Hipolito/The Canadian Press via AP

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Kanade pobedom nad Grčkom 97:91 započela je kvalifikacije za Olimpijske igre, na turniru koji se igra u toj zemlji.

Grci su vodili većim delom utakmice, ali su pali u ključnim trenucima i dozvolili Kanađima da naprave preokret i trijumfuju.

Endrju Vigins postigao je 23 poena u pobedničkoj ekipi, Ar Džej Baret dodao je 22. Mitoglu je predvodio Grke sa 14, Slukas i Kalates ubacili su po 12, uz osam, odnosno devet asistencija.

Kanadu očekuje duel sa Kinom, dok se Grci posle dana odmora koji im sledi, sastaju upravo sa azijskom selekcijom.

Turska je na istom turniru u Viktoriji (Kanada), savladala Urugvaj teže nego što se očekivalo, 95:86. Južnoamerička selekcija je imala prednost u poslednjoj četvrtini, ali su Turci na krilima Džedija Osmana napravili seriju 9:0 i rešili meč u svoju korist.

Upravo je Osman bio najefikasniji kod Turaka sa 27 poena i devet skokova, Šengun je dodao 15. Kod Urugvaja, istakao se Džejson Grejndžer sa 25 poena i deset asistencija.

Turci se večeras sastaju sa Češima, dok će Urugvaj posle dana odmora koji mu sledi, odmeriti snage sa drugom evropskom selekcijom iz ove grupe. 

Komentari (0)

Sport