Košarka

Ivanović se upoznao sa timom: Rade dobro, čvrsti su, treba malo strpljenja i vere

Komentari

Autor: Euronews

16/11/2022

-

19:24

Ivanović se upoznao sa timom: Rade dobro, čvrsti su, treba malo strpljenja i vere
Ivanović se upoznao sa timom: Rade dobro, čvrsti su, treba malo strpljenja i vere - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Novi trener Crvene zvezde Duško Ivanović izneo je svoje utiske pred utakmicu osmog kola Evrolige protiv ASVELA.

Utakmica u dvorani "Aleksandar Nikokić" na programu je u četvrtak od 19 časova. To će biti 13. okršaj srpskog i francuskog tima, a trenutni skor u međusobnim duelima je 6-6.

Crveno-beli se uoči ovog duela nalaze na poslednjem, 18. mestu Evrolige sa učinkom 1-6, dok je ASVEL na 13. poziciji sa skorom 3-4.

Na nedavnom predstavljanju, Ivanović nije imao puno vremena da razgovara o novoj funkciji, pošto je žurio da se upozna sa ekipom, a posle prva dva treninga sa njima istakao je sledeće:

"Momci od prvog momenta imaju predispoziciju da rade, rade dobro, čvrsti su. Ono što sam video za prva dva treninga, treba strpljenja i vere. Ako imamo ta dva aspekta sutra, biće dobro", rekao je Ivanović i dodao:

"Nisam pokušavao da menjam mnogo, neki detalji odbrane i u napadu, ali pre svega strpljenje i vere za ove momke. Istina je da nam nedostaje vremena, ali to je što je ,nema opravdanja“.

Izdvojio je koju reč i o sutrašnjem rivalu.

"Ekipa koja igra brzo, agresivno u tranziciji, puno igre 1 na 1, puno igrača koji mogu da reše te situacije 1 na 1, i imaju Fola koji je dominantan u reketu, odlične šutere za tri poena, i to izvanredno koriste u svojoj igri“.

Ivanović nije propustio priliku da razgovara i o atmosferi na tribini:

"Verujem da će navijači da pomognu, uvek kada sam bio ovde, ili gledao utakmice na televiziji, oni su uvek bili ne samo šesti, već i sedmi igrač Crvene zvezde. Ali na kraju, ovi momci dole moraju da daju koševe i da brane, navijači zaista mogu da pomogne – ali oni, igrači moraju to da urade“ rekao je Ivanović i dodao da je „trenutno najvažnija utakmica sa ASVELom“, zaključio je Duško Ivanović.

Crnogorski stručnjak preuzeo je Crvenu zvezdu u ponedeljak, a na klupi je nasledio Vladimira Jovanovića, koji je otišao posle slabijih rezultata u Evroligi ove sezone. Ivanović je tokom trenerske karijere osvojio 13 trofeja, a sa crveno-belima potpisao je ugovor na dve godine.

Komentari (0)

Sport