Košarka

Duško Ivanović: Pred ovom publikom je lako igrati, ali ako ekipa želi nešto da osvoji, mora biti bolja

Komentari

Autor: Euronews

17/11/2022

-

21:42

Duško Ivanović: Pred ovom publikom je lako igrati, ali ako ekipa želi nešto da osvoji, mora biti bolja
Duško Ivanović: Pred ovom publikom je lako igrati, ali ako ekipa želi nešto da osvoji, mora biti bolja - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Asvel u Evroligi, na debiju novog trenera Duška Ivanovića.

Zvezda je veoma loše počela sezonu u Evroligi, sa samo jednom pobedom iz sedam utakmica. Ivanović je već na svojoj prvoj uspeo da ostvari trijumf.

Asvel je pobeđen posle velike drame rezultatom 71:67. Zvezda je imala i plus 16, ali je protivnik preokrenuo. Ipak, crveno-beli su uspeli da trijumfuju.

"Veoma teška utakmica. Ali, pred ovom publikom je lako igrati. Ponoviću, ovom timu je potrebno strpljenje i vera, a mi smo verovali do poslednjeg sekunda", rekao je Ivanović na konferenciji za medije posle utakmice.

Komentarisao je svoj tim.

"Video sam da su momci fizički čvrsti. Nema mnogo velike razlike između timova, igrača. Nivo kvaliteta je manje-više približan. Svako može svakoga da dobije. Najviše zavisi od mentalnog spoja prvo, a potom i od rada. Uvek verujem u svoj rad i igrače sa kojima radim. Jer, moraće mnogo da rade, zato ću da verujem u njih", kazao je Ivanović.

Potom je bilo reči o padu u drugom poluvremenu, a Ivanović je naveo da je video pojedince koji su mentalno pali.

"Imali smo pad u drugom poluvremenu. Igrači su pali kada su oni pogodili dve trojke sa osam metara. To ne sme da se desi igraču, timu, da padneš moralno kada primiš koš. Moraš uvek da veruješ da ćeš da pobediš. U jednom momentu sam video igrače koji nisu verovali, ali sam našao petorku od igrača koji su verovali".

"Ekipa, da bismo nešto osvojili, mora biti bolja".

Dodao je da mnogo toga nedostaje timu, a posebno je istakao to da pojedinim igračima nedostaje mnogo samopouzdanja.

Komentari (0)

Sport