Košarka

Pobeda Srbije uz dosta muke: Filipini pali u finišu

Komentari

Autor: Euronews

30/06/2021

-

21:53

Pobeda Srbije uz dosta muke: Filipini pali u finišu
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

U drugom kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju, košarkaši Srbije pobedili su u Beogradu Filipine sa 83:76 (22:16, 23:18, 22:28).

Orlovi su bili oslabljeni neigranjem Nemanje Bjelice, Vasilije Micića i Nikole Kalinića, ali za razliku od prve utakmice protiv Dominikanske Republike, na početku su poveli i dvocifrenu prednost držali do poluvremena.

U nastavku, vođstvo Srbije se topilo, a osam minuta pre kraja Filipinci su izjednačili na 67:67, nešto kasnije i poveli, nagovestivši dramatičan finiš. Problemi su se gomilali, povredio se plejmejker, Stefan Jović a rival je poveo sa 74:73.

 

 

Međutim, izabranici Igora Kokoškova su na kraju dodali gas i preokrenuli u svoju korist. Srbija se ovom pobedom pozicionirala na prvom mestu u svojoj grupi što je šalje direktno u polufinale kvalifikacionog turnira.

Najefikasniji u timu Srbije bili su Boban Marjanović sa 25 poena i deset skokova, Ognjen Dobrić je ubacio 16, a Miloš Teodosić 13 poena. U timu Filipina najbolji učinak imao Kuame sa 17 postignutih poena.

Komentari (0)

Sport