Košarka

Zvezdina sedma pobeda u nizu: Crveno-beli savladali SC derbi posle teške borbe

Komentari

Autor: Euronews

04/12/2022

-

18:54 >> 19:50

Zvezdina sedma pobeda u nizu: Crveno-beli savladali SC derbi posle teške borbe
Zvezdina sedma pobeda u nizu: Crveno-beli savladali SC derbi posle teške borbe - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde su uz mnogo muke došli do trijumfa nad SC Derbijem 92:76 (26:21, 23:18, 19:28, 24:9) u devetom kolu AdmiralBet ABA lige. Bila je ovo sedma uzastopna pobeda za beogradski tim, koji od dolaska trenera Duška Ivanovića ne zna za poraz. Ko nije gledao utakmicu, rekao bi da je ovo bila rutinska pobeda aktuelnog šampiona, ali istina je da uopšte nije bilo tako.

Iako su crveno-beli imali dvocifrenu prednost na poluvremenu, domaćin je u trećoj deonici dominirao i pred završnicu smanjio zaostatak na svega pola koša. Ipak, presudila je četvrta četvrtina u kojoj je Zvezda odigrala besprekornu odbranu i primila devet poena.

Dobro su gosti otvorili meč i u prvoj četvrtini bili bolji sa 26:21. Druga deonica bila je za nijansu manje efikasna i Zvezda je na poluvreme otišla sa plus deset. Najraspoloženiji u prvom delu bio je Bendžamin Bentil sa 10 poena, ali je do kraja uspeo da ubaci svega još četiri.

U nastavku je SC Derbi odigrao maestralno, pa je na taj način u trećoj četvrtini potpuno nadigrala protivnika i smanjila zaostatak na samo jedan poen. Međutim, izabranici Duška Ivanovića su završnih deset minuta odigrali maksimalno angažovano, pogotovo u odbrani, što je rezultiralo sedmom pobedom u nizu.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je Nemanja Nedović sa 16 postignutih poena i asistencijom. Odmah iza njega bio je pomenuti Bentil, dok je najraspoloženiji u redovima domaćina bio Loren Džekson sa 15 poena, tri skoka i osam asistencija.

U narednom kolu Crvena zvezda će na svom terenu dočekati Mornar iz Bara 10. decembra, ali je pre toga očekuje derbi sa Partizanom u okviru Evrolige, osmog decembra od 20.30.

Sa druge strane, SC Derbi će gostovati Budućnosti u Podgorici 10. decembra.

Sastavi:

SC Derbi: Mekgi 14, Džekson 15, T. Ivišić 11, Dreznjak 8, Vuceljić 6, Z. Ivišić 6, Slavković 5, Tasić 5, Hadžibegović 2, Pavlićević 4

Crvena zvezda: Nedović 16, Bentil 14, Lazarević 9, Lazić 13, Petrušev 10, Vildoza 7, Marković 6, Mitrović 5, Martin 8, Dobrić 2, Topić 2, Kuzmić

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport