Košarka

Luka Dončić uspešniji od Nikole Jokića: Dalas slavio protiv Denvera

Komentari

Autor: Euronews

07/12/2022

-

09:15

Luka Dončić uspešniji od Nikole Jokića: Dalas slavio protiv Denvera
Luka Dončić uspešniji od Nikole Jokića: Dalas slavio protiv Denvera - Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer

veličina teksta

Aa Aa

Fenomenalna košarka viđena je u duelu Denvera i Dalasa u noći između utorka i srede, a konačna pobeda pripala je ekipi iz Teksasa i to nakon dramatične penal završnice - 116:115.

Sve ono što košarka treba da ima viđeno je u ovom duelu, mnogo neizvesnosti, lepih poteza i interesantnih akcija, kao i okršaj u ovom trenutku, verovatno najboljih igrača na svetu – Nikole Jokića i Luke Dončića.

Srpski reprezentativac, ujedno i dvostruki uzastopni MVP najjače lige na svetu, postigao je na ovom meču 19 poena, uz osam skokova i isto toliko asistencija, dok je Slovenac ostvario "tripl-dabl" učinak sa 22 poena, 10 skokova i 12 asistencija.

Pobednika je odlučila neizvesna penal završnica, a prvotimci Dalasa su bili ti koji su imali "mirniju ruku" i veću dozu koncentracije.

Od ostalih srpskih igrača na terenu se sinoć našao i Nikola Jović koji je igrao devet minuta za ekipu Majamija koja je poražena od Detroita (96:116), a najbolju partiju večeri ostvario je prvotimac Klivlenda Donovan Mičel. On je ubacio 43 poena u pobedi svoje ekipe nad LA Lejkersima, za koje je Lebron Džejms ubacio 21 poen.

NBA liga

Klivlend – LA Lejkers 116:102

Majami – Detroit 96:116

Denver – Dalas 115:116

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport