Košarka

Deveta pobeda u nizu košarkaša Crvene zvezde, oružje položio i Mornar

Komentari

Autor: Euronews

10/12/2022

-

19:39

Deveta pobeda u nizu košarkaša Crvene zvezde, oružje položio i Mornar
Crvena zvezda - Mornar - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su deveti trijumf za redom, nepobedivi su pet mečeva u Evroligi, takođe, četri puta su uzeli meru rivalima u AdmiralBet ABA ligi.

U 10. kolu regionalnog takmičenja protiv Mornara slavili su rezultatom 93:77 (25:22, 27:14, 19:26, 22:15).   

Trojkom Nedovića na dve sekunde pre kraja crveno-beli su poslednji trijumf upisali protiv Partizana u Evroligi pre tri dana, a u istom stilu su nastavili protiv Barana.

Nemanja Nedović je u Pioniru dočekan ovacijama publike zbog zasluga u prethodnoj pobedi, a protiv Mornara, meč je preciznim šutem iza linije 6,75 otvorio Ognjen Dobrić. Gost je u uvodnim minutima meča jedini put imao vođstvo (6:3), da bi Ben Bentil sa 13 poena u prvoj četvrtini osigurao vođstvo Zvezdi (25:22).

Puleni Duška Ivanovića bili su konkretniji u drugoj deonioci, uvećavali su prednost, a veću minutažu u redovima crveno-belih dobio je i mladi Nikola Topić. U finišu druge deonice vezao je osam poena, imao atraktivan pogodak u kontri uz slobodno bacanje, ali je zaslužio aplauze i za pogođenu trojku u poslednjoj sekundi prvog poluvremena za ubedljivioh 52:36. 

U tom periodu crveno-beli su postigli sedam trojku iz 13 pokušaja, a stopostotan učinak sa distance imali su petorica igrača.

Raspoložen za nadigravanje u timu Mornara bio je Deron Rasel, sa njegovih 11 uzastopnih poena i uz nekoliko asistencija, gosti su smanjili na 62:56.

Crveno-beli su odbili svaki napad rivala kada se vratio u jednocifreni zaostatak i stigli do novog trijumfa.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Ben Bentil sa 26 poena, Daliboir Ilić je zabeležio 11 poena uz osam skokova, a Ognjen Dobrić 10 poena. Kod Mornara blistao je Deron Rasel sa 32 poena.  

                    
Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport