Košarka

Duško Ivanović traži oprez Zvezdinih košarkaša: Armani jedan od najboljih u Evroligi

Komentari

Autor: Euronews

14/12/2022

-

19:34

Duško Ivanović traži oprez Zvezdinih košarkaša: Armani jedan od najboljih u Evroligi
Duško Ivanović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde vezali su 10 pobeda u svim takmičenjima, a već u četvrtak ih očekuje novi izazov u Evroligi. Rival će biti Armani iz Milana, od 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je večeras da je ekipa Armanija jedna od najboljih u Evroligi.

"Nova utakmica, i to protiv jedne ekipe, koja je po meni jedna od najboljih ekipa u Evroligi, iako trenutno ne stoje baš dobro, ali su neosporno skup izvanrednih igrača. Protiv Makabiju su odigrali izvanrednu utakmicu u kojoj su malo pri kraju imali problema, oni igraju dobro, i fali im malo. Nadam se da to neće biti sutra", rekao je Ivanović, preneo je zvanični sajt kluba.

"Mi ćemo pokušati i uraditi sve da damo sebi šansu da pobedimo utakmicu protiv Armanija. Da bi to uradili moramo da počnemo mnogo agresivnije nego što smo to uradili protiv Žalgirisa i da taj intenzitet držimo 40 minuta", rekao je Ivanović.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić izjavio je da će duel sa Armanijem da bude izuzetno fizički vrlo zahtevan.

"Biće vrlo teško, jer smo juče odigrali iscrpljujuću utakmicu i igrali jako da bi došli do pobede. Moramo da odigramo fizički jako sa kontaktom. Verujem da ćemo uz pomoć pune hale da napravimo iskorak i da dođemo do pobede. Ova serija nam je samo podsticaj da radimo još više i rezultat je rada sa novim trenerom poslednjih mesec dana. Imamo samopouzdanje, i tu dozu nekog relaksa da možemo da se vratimo kada zaostajemo. Sve to dolazi iz treninga… Iskreno se nadam istoj atmosferi, nadamo se da će se ponoviti sve sutra", zaključio je Lazić.

Crvena zvezda u Evroligi imasedam pobeda i šest poraza. Armani je poslednji sa skorom 3/10.

Komentari (0)

Sport