Košarka

Željko Obradović: Svaka utakmica ima uspona i padova, ali smo držali agresivnost

Komentari

Autor: Euronews

16/12/2022

-

23:21

Željko Obradović: Svaka utakmica ima uspona i padova, ali smo držali agresivnost
Željko Obradović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana naparavili su veliki podvig buduči da su nadigrali dvostrukog aktuelnog šampiona Evrope, Efes - 82:79.

Posle pobede, trener crno-belih, Željko Obradović je rekao:

"Teška utakmica kako za nas, tako i za Efes jer su igrali pre dva dana. Važna pobeda za nas naravno, treba da verujemo u sebe i da igramo sa mnogo samopozdanja što sam rekao i svojim igračima. Čestitam svom timu", rekao je Obradović, a potom dodao:

"Odigrali smo defanzivno na način kako smo i trenirali. Svaka utakmica ima uspona i padova, ali smo držali agresivnost i konačno jednu završnicu dramatičnu priveli kraju kako nam odgovara. Opet je builo stvari koje nisu bile dobre, ali to je košarka. Moramo da izanaliziramo detalje sa kraja utakmice koji moraju da budu bolji i da verujemo da imamo kvaliteta da igramo sa svima u Evroligi", rekao je trener Partizana

Istakao je da je motivacija bila najvažnija da bi se preokrenuo ovaj meč.

"Pričali smo i insistirao sam na tome da je motivacija najvažnija, igraš Evroligu, a pričali smo kako je lepo igrati ovo takmičenje i to smo malo zaboravili. Moraš da daš 200 posto, to smo i uradili, a drugi razlog je ova publika. Zahvalio bih se svima, svim navijačima, ja sam najmanje bitan, oni nose sve igrače i na tome sam im neizmerno zahvalan. Da se analizira još nešto, drago mi je da smo izašli sa tom energijom i počeli utakmicu, pa smo opet imali pad u drugom poluvremenu i Efes je došao do vođstva rano zahvaljujući nama. To sam verovao i govorio igračima da ćemo se vratiti i pobediti i tako se dogodilo. Nismo pravili neke faulove i to ćemo analizirati, čestitke igračima, ponavljam nadam se da će im ovo pomoći da igraju sa više samopouzdanja, više želje i volje"

Bez obzira na 79 primljenih poena, odbrana je delovala dobro.

"Posle prvog pasa moraš da rotiraš, primli smo neverovatne koševe i to ne samo večeras nego generalno, takav je sport. Insistiram na tome da verujemo u sebe, imali smo izvandredan defanzivni trening, a nadam se da će se Aleksa Avramović uskoro vratiti. Sa sva treninga je bio stavljen ovde u tim. Nedopustivo je da imamo sedam skokova manje, ako negde postoji manjak želje to je. I to je cela suština, nije bila fenomenalna odbrana, ali je bila dovoljno dobra da se dobije utakmica", završio je Obradović.

Komentari (0)

Sport