Košarka

Partizan slavio protiv Igokee i zabeležio 10. pobedu ove sezone u ABA ligi

Komentari

Autor: Euronews

25/12/2022

-

20:27

Partizan slavio protiv Igokee i zabeležio 10. pobedu ove sezone u ABA ligi
Partizan slavio protiv Igokee i zabeležio 10. pobedu ove sezone u ABA ligi - Copyright Igokea m:tel/Marija Vuruna

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana slavili su na gostovanju u Laktašima protiv ekipe Igokee, u okviru 12. kola regionalnog takmičenja. Pobeda je ostvarena rezultatom 96:85 (32:22, 25:25, 19:21, 20:17).

Crno-beli su zabeležili 10. pobedu ove sezone u ABA ligi, i uz još dva poraza zauzimaju drugo mesto na tabeli. Ispred je Crvena zvezda sa utakmicom manje i skorom 10/1, dok je iza FMP Meridian sa trijumfom manje od Partizana.

Partizan je do pobede nad Igokeom predvodio Džejms Naneli sa 18 poena, Kevin Panter 16, Matijas Lesor 14, , Uroš Trifunović 12, Zek Ledej 10... Najefikasniji u poraženom timu sa 26 bio je Brajant Kroford.

Ekipa Partizana će do kraja godine odigrati još jednu utakmicu, i to u Evroligi protiv Bajern Minhena, 29. decembra u Beogradu.

Partizan nije imao većih problema u Laktašima. Crno-beli su vodili od samog početka, imali i 15 poena prednosti, ali Igokea se nijednog trenutka nije predavala i konstanto je pretila, u više navrata svela zaostatak na minus tri.

Prva četvrtina protekla je u blagoj prednosti crno-belih, koji su posle 10 minuta imali i tada najvećih plus 10. Nakon toga, domaćin je uspeo da se približi na pet poena, ali je beogradski klub ponovo "dao gas" i stekao 13 poena prednosti.

Ona je u trećoj deonici iznosila i maksimalnih plus 15, ali Partizan ubedljivu prednost nije uspeo da zadrži, pa je Igokea u nekoliko navrata prišla na minus tri. 

Sve je postalo jasno minut i 15 sekundi pre kraja utakmice. Igokea je imala napad na minus pet, nije uspela da ga realizuje, a potom je i primila trojku. Džejms Naneli je pogodio i praktično rešio pitanje pobednika utakmice u Laktašima.

Komentari (0)

Sport