Košarka

Igrači nedelje u NBA ligi: Dončić pre Jokića, Sijakam najbolji na Istoku

Komentari

Autor: Euronews

27/12/2022

-

14:51

Igrači nedelje u NBA ligi: Dončić pre Jokića, Sijakam najbolji na Istoku
Dončić i Jokić - Copyright AP Photo/David Zalubowski, File

veličina teksta

Aa Aa

Iako su košarkaši Denvera ostvarili sve tri pobede u protekloj nedelji (Portland, Memfis i Finiks) priznanje za najboljeg igrača sedmice NBA lige nije otišlo u ruke centra Nagetsa Nikoli Jokiću, već plejmejku Dalasa Luki Dončiću.

As tima iz Kolorada je blistao prošle sedmice, u proseku je beležio 27,7 poena uz 59 odsto šut iz igre. Uz to beležio je 12 skokova i neverovatnih 13 asistencija, ali ipak, to nije bilo dovoljno..

Priznanje je otišlo Slovencu, koji je sa Mevsima zabeležio tri pobede i poraz. Bivši as Real Madrida je na tim mečevima prosečno beležio 31,5 poena, devet asistencija i osam skokova, a posebno se istakao na susretu sa Hjustonom, kada je Roketsima ubacio čak 50 poena.

Na taj način se pridružio legendarnom Dirku Novicku, koji je uz Dončića jedini košarkaš u istoriji Dalasa da je na više od jedne utakmice zabeležio makar 50 poena. Ovo je osmi put da je Donić dobio ovo priznanje, a rekord u timu iz Teksasa drži ko drugi nego neverovatni Novicki (16).

Što se Istične konferencije tiče, najbolji igrač protekle nedelje bio je košarkaš Toronta Paskal Sijakam. On je Reptorse vodio učinka 2-1, a tokom te tri utakmice prosečno je beležio 38,7 poena, 10,3 skokova i 7,3 asistencija.

Komentari (0)

Sport