Košarka

Ubedljiva pobeda Partizana u Areni: Zadar bez šanse u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews

02/01/2023

-

20:22

Ubedljiva pobeda Partizana u Areni: Zadar bez šanse u Beogradu
Ubedljiva pobeda Partizana u Areni: Zadar bez šanse u Beogradu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana opravdali su ulogu favorita protiv Zadra, u 13. kolu Admiralbet ABA lige slavili su Štark Areni 114:77 (34:25, 29:24, 27:15, 24:13) i na taj način upisali 11. ovosezonski trijumf.

Ovo je crno-belima bila šesta pobeda u nizu i prva u novoj godini, a šansu da nastave pobedničku seriju imaće najpre 5. januara protiv Monaka u Evroligi, a onda i tri dana kasnije u duelu sa Cibonom u regionalnom takmičenju.

U Štark Areni imali smo prilike da gledamo jako efikasnu utakmicu, uz fenomenalnu igru Partizana, koji je od starta preuzeo kontrolu nad mečom i zahvaljujući odličnim procentima šuta upisao ubedljiv trijumf.

Da se Zadrani neće dobro provesti u Beogradu, mogli smo da naslutimo već nakon 13 minuta, kada su crno-beli ubacili čak 50 poena. Sve je dobro funkcionisalo u tim trenucima za Beograđane. Protok lopte, veliki broj raspoloženih igrača, kvalitetna odbrana, a kada se na sve to doda sjajna realizacija šuta (33/51 za dva, 13/22 za tri poena), jasno je da gosti nisu mogli da ponove uspeh u prestonici Srbije, kada su početkom novembra pobedili Crvenu zvezdu.

Budući da je Partizan imao +14 (63:49) na poluvremenu i da je tok utakmice govorio da nas čeka ubedljiva pobeda domaćina, trener Željko Obradović odmorio je ključne igrače, a šansu je dao košarkašima sa manjom minutažom.

Listu strelaca Partizana predvodio je Tristan Vukčević sa 25 poena, Aleksa Avramović je dodao 16, dok je Balša Koprivica zabeležio 14 poena. Na drugoj strani istakao se Božić sa dabl-dabl učinkom. Postigao je 19 poena uz 10 skokova, a dvocifreni su još bili i Antonio Jordano (13), Marko Ramljak (11) i Dario Drežnjak (11).

Partizan je trenutno na drugom mestu regionalnog takmičenja sa učinkom 11-2.

Komentari (0)

Sport