Košarka

Adetokumbo postigao 55 poena i postavio rekord karijere: Izjednačio učinak Čembrlena

Komentari

Autor: Euronews

04/01/2023

-

09:16

Adetokumbo postigao 55 poena i postavio rekord karijere: Izjednačio učinak Čembrlena
Adetokumbo - Copyright Tanjug/AP Photo/Morry Gash

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Milvokija savladali su Vašington u sinoćnjem meču NBA lige, a centralna figura meča bio je Janis Adetokumbo koji je postigao 55 poena za ekipu Vizardsa, uz 10 skokova i sedam asistencija.

Grk je tom partijom ostvario rekord karijere u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a ujedno je to bila njegova peta utakmica u nizu na kojoj je imao najmanje 40 postignutih poena, 10 uhvaćenih lopti.

On je tako postao tek četvrti igrač kojem je pošlo za rukom da u tri vezane utakmice ima najmanje 40 poena, 10 skokova i pet asistencija. Pre njega to su uspeli samo Elgin Bejlor (dva puta), Vilt Čembrlen i Rasuel Vestbruk.

"Nisam danas uradio ništa posebno. Igrao sam svoju igru, kao što to radim svako veče kad izađem na parket. Imao sam pomoć saigrača i ostvarili smo veliku pobedu. Osećam se sjajno i trudiću se d au svakoj narendoj utakmici budem na istom nivou kakav sam bio protiv Vašingtona", rekao je posle meča Adetokumbo.

Oklahoma je uspela da pobedi Boston i to bez najboljeg igrača Džildžesa Aleksandera, a do trijumfa 150:117 je došla uz neverovatan šut od 60 odsto uspešnosti, a najefikasniji je bio Džoš Gidi sa 25 poena.

Najdramatičniji duel bio je onaj između Jute i Sakramenta koju su Kingi dodbili 117:115 šutem u poslednjoj sekundi D'arona Foksa koji je čak 22 od ukupno postignutih 37 poena ubacio u poslednjoj četvrtini.

 

NBA LIGA

 

Milvoki – Vašington 123:113

Oklahoma – Boston 150:117

Juta – Sakramento 115:117

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport