Košarka

Monako ispraćen sa "stotkom" u Areni: Sjajna poslednja deonica Partizana

Komentari

Autor: Euronews

05/01/2023

-

20:26 >> 23:06

Monako ispraćen sa "stotkom" u Areni: Sjajna poslednja deonica Partizana
Monako ispraćen sa "stotkom" u Areni: Sjajna poslednja deonica Partizana - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana nastavili su seriju uspešnih rezultata u Evroligi, gde su 17. kolu takmičenja pred punim tribinama u Štark Areni savladali Monako 100:80 (26:17, 22:30, 21:21, 31:12) i tako došli do osme pobede u sezoni.

Izabranici Željka Obradovića odigrali su sjajnu utakmicu, gde su tokom većeg dela susreta bili u prednosti. Gosti iz Kneževine, koji uoči ovog meča bili treći na tabeli Evrolige, parirali su rivalu tokom prve tri četvrtine, ali nisu uspeli da izdrže nalet Beograđana u poslednjoj deonici.

Partizan je u odlučujuću četvrtinu ušao sa poenom prednosti (69:68), da bi ubrzo preuzeo kontrolu nad utakmicom posle 13:3 serije (82:71). Crno-beli su u nastavku meča održavali dvocifrenu prednost na krilima Lesora i Egzuma, a valja napomentuti da su i napadačke moći francuskog tima stale kada je atmosfera u Areni doživela vrhunac, nakon nekoliko atraktivnih poteza košarkaša Partizana.

Listu strelaca Partizana predvodio je Lesor sa 21 poenom, Panter je dodao dva manje, Madar je mogao sa 15 poena, dok su dvocifreni u taboru "parnog valjka" bili još i Anđušić (12), Egzum (11) i Ledej (10). Na drugoj strani Okobo je postigao 17 poena, Dalo je dodao 12, dok je Autara imao 10 poena.

Što se toka utakmice tiče, nakon nešto slabijeg starta i početnog vođstva Monaka (9:5), crno-beli su na krilima Pantera i Madara napravili 14:0 seriju i zahvaljujući visokim procentima šuta za tri poena, došli do prve dvocifrene prednosti na utakmici, i to već u finišu prve četvrtine (19:9).

Blistali su u tim trenucima izabranici Željka Obradovića, koji su bili gotovo nepogrešivi sa distance (4/5). Lopta se sjajno kretala po bokovima, Lesor je bio "krupan zalogaj" za goste u reketu, pa se često pravio višak na spoljnim pozicijama. 

Međutim, Monako je u drugoj četvrtini podigao nivo odbrane i do kraja poluvremena anulirao maksimalnih +13 Partizana koliko je bilo u jednom trenutku. Najzaslužniji za preokret bila je klupa francuskog tima, koja je predvođena Holom i Okobom donela novu svežinu na terenu. Gosti su odlično igrali u tranziciji, koristili su brzinu svojih bekova, pa su do odlaska na odmor smanjili vođstvo rivala na 48:47.

I drugo poluvreme je takođe počelo dinamično gde se mahom igralo u serijama. Utisak je da je Monako često dolazio do lakih poena, zbog velikog broja ofanzivnih skokova (15). Takođe, Partizan je tokom utakmice loše branio kontre rivala uprkos činjenici da je imao dovoljan broj "malih" faulova. Kao rezultat toga gosti su mahom imali otvorene poglede, ali se sve to promenilo u poslednjoj deonici.

Partizan je odigrao sjajnu odbranu, Monako je mnogo grešio u organizaciji napada, a posle nekoliko trojki crno-belih i par atraktivnih zakucavanja, atmosfera u Areni je doživela vrhunac. Gosti, koji su već imali problema u odbrani, u potpunosti su položili oružje, a crno-beli su na krilima svojih navijača zabeležili osmi trijumf u sezoni.

Evroliga, 17. kolo

četvrtak

Alba - Baskonija 85:84

Žalgiris - Fenerbahče 86:66

Barselona -  Virtus  75:83

Bajern - Panatinaikos 84:68

Partizan - Monako 100:80

Petak

Efes - ASVEL 18.30

Olimpijakos - Olimpija 20.00

Valensija - Crvena zvezda 20.30

Real Madrid - Makabi 20.45

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport