Košarka

Željko Obradović zadovoljan trijumfom: Igrali smo pametno, Monako je bio odličan

Komentari

Autor: Euronews

06/01/2023

-

08:15

Željko Obradović zadovoljan trijumfom: Igrali smo pametno, Monako je bio odličan
Obradovići - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je sinoć ostvario osmu pobedu u Evroligi ove sezone, sjajnom partijom u poslednjoj četvrtini crno-beli su u Štark Areni slavili na kraju ubedljivo 100:80 (26:17, 22:30, 21:21. 31:12). 

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović bio je zadovoljan pobedom njegovih izabranika u 17. kolu Evrolige protiv Monaka.

"Igrali smo pametno, igrali smo timski pogotovo u poslednjoj četvrtini i čestitke igračima na pobedi protiv jedne od vodećih ekipa Evrolige", rekao je Željko Obradović na konferenciji za medije.

Osvrnuo se na odlučujuću četvrtinu, koju su njegovu izabranici dobili sa 31:12.

"Zadnja četvrtina je bila specifična, razlika nije realna. Monako je igrao odlično, vratili su se posle naše dobre odbrane u prvoj četvrtini. Ja sam zadovoljan intenzitetom u odbrani i nekim stvarima na kojima smo insistirali u napadu", rekao je Obradović.

Dodao je da su svi u timu verovali da mogu bolje što su sada i pokazali.

"U sportu motivacija je vrlo važna, Anđušić je sada bio motivisan jer je igrao protiv bivšeg tima. Ja nisam ljut na igrače, primenjujem ono što me je naučio profesor Aca Nikolić. Trener je onaj koji koriguje, ja ne mogu od toga da odustanem. Svi smo mi verovali da možemo mnogo više nego što smo pokazivali kad smo gubili. Ja sam zadovoljan jer izgledamo drugačije u odbrani, agresivniji smo", zaključio je trener "crno-belih".

 

 

Trener Monaka Šaša Obradović imao je lepu dobrodođlicu od strane navijača crno-belih kojima se zahvalio na gestu.

"Čestitam Partizanu, zaslužio je da pobedi. I hvala navijačima Partizana. Super se osećam kao Srbin, kada me neko poštuje i na ovaj način izrazi poštovanje. Velika čast. Cela prošlost i sve što se dogodilo… Iz suprotnog sam tabora. Ali, Srbin sam i ovde i u Monaku, i Srbiju predstavljam. Još jednom, najlepše im hvala na tom gestu", rekao je Obradović posle utakmice.

Za uspeh Partizana pohvalio je trenera crno-belih Željka Obradovića.

"Partizanovo najjače oružje je timska igra koja je vidljiva zbog trenera Obradovića. Znali su koga napadaju, teško možeš da reaguje. Navijači takođe menjaju ritam i šesti su igrač. Oni su ekipa koja je mogla da bude u vrhu da nije bilo nesrećnih poraza, treba imati poštovanje prema uloženom trudu i načinu na koji je prezentuju."

Prokomentarisao je i da su navijači uticali na pojedine sudijske odluke.

"Snažno navijanje, u nekim momentima je možda i menjalo kriterijum suđenja. Ipak, mislim da taj faktor nije uticao na nas. Kao i u Milanu i u Tel Avivu smo sebe doveli u lošu situaciju nerezonskim šutevima. A, pričali smo o tome i opet zaboravili. Teško je ući u glave naših vodećih igrača, nekada određene stvari moram da istrpim. Postojala je ideja, nismo je ispoštovali i malo boli“.

Ni ostale ekipe sa vrha Evrolige se večeras nisu proslavile.

"Mislim da svi imamo iste ambicije, za sada je plej-of, a posle… Mnogi pričaju i o fajnal-foru. Ova utakmica je pokazala koliko je izjednačena Evroliga. Zadovoljan sam sa prve tri četvrtine, ne i poslednjom. Analiziraćemo, gledati gde su greške i moramo sve da zaboravimo. Sledeća utakmica je bitnije od ove. Ni ova utakmica nije odluičujuća, pa tako ni ti porazi Barselone i Baskonije. Mislim da se ne zna ko će u plej-of i ko sa koje pozicije", rekao je trener Monaka.

Komentari (0)

Sport