Košarka

Crvena zvezda večeras traži trijumf u Valensiji za ulazak u Top 8 Evrolige

Komentari

Autor: Euronews

06/01/2023

-

08:47

Crvena zvezda večeras traži trijumf u Valensiji za ulazak u Top 8 Evrolige
Duško Ivanović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 20.00 časova igraju meč 17. kola Evrolige protiv Valensije. U timu neće biti Fakunda Kampaca, koga će beogradski klub moći da registruje tek krajem februara i trener crveno-belih Duško Ivanović neče imati Argentinca na raspolaganju, kao i drugog asa Luku Vildozu.

"Da smo mogli da registrujemo Fakunda bilo bi mnogo lakše, a ovako je mnogo teže, ali će momci sada morati da daju više od sebe i to je to nema nam druge. Igraćemo sa manjim brojem igrača na nekim pozicijama, ali naše ambicije se ne menjaju. Igramo protiv jedne ekipe koja je napadački zaista izvanredna. Već dugi niz godina imaju tradiciju da potpisuju igrače sa izvanrednim napadačkim talentom, čak i trojke i četvorke šutiraju za tri poena. Imaju mnogo prostora za igru jedan na jedan, a protiv takve ekipe moraš da igraš odbranu. Mi je igramo, ali protiv ovakve ekipe moramo još bolje", izjavio je Ivanović.

 

 

On se osvrnuo i na poraz od Barselone u prethodnom kolu.

"Nije nam se svideo način na koji smo izgubili ali dobro. Ne igraju oni od juče to je sastavni deo sporta i karakterni igrač se ogleda u tome koliko puta se digne nakon što padne. Nema nikakve razlike oko tog izvinjenja, to je trebalo sudija da vidi da je gažena linija", istakao je trener košarkaša Crvene zvezde.

Valensija ima sedam pobeda, jaki su na svom parketu, u poslednja dva meča kao domaćini pobedili su Barselonu i Panatinaikos. Crveno-beli imaju pobedu više i sa novim uspehom bi se izjednačili sa Makabijem i Žalgirisom po broju trijumfa, ušli bi u Top 8.

Evroliga, 17. kolo

Četvrtak

Žalgiris - Fenerbahče 86:66

Alba - Baskonija 85:84

Bajern - Panatinaikos 84:68

Barselona - Virtus Bolonja 75:83

Partizan - Monako 100:80

Petak

Anadolu Efes - Lion 18.30

Olimpijakos - Milano 20.00

Valensija - Crvena zvezda 20.00

Real Madrid - Makabi 20.45

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport