Košarka

Zvezda sanja veliku pobedu: U "Pionir" stiže Real Madrid

Komentari

Autor: Tanjug

10/01/2023

-

11:23

Zvezda sanja veliku pobedu: U "Pionir" stiže Real Madrid
Zvezda sanja veliku pobedu: U "Pionir" stiže Real Madrid - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 19 časova dočekuju ekipu madridskog Reala, u okviru 18. kola Evrolige.

Madridski tim uoči ovog susreta zauzima drugo mesto na tabeli najjačeg evropskog klupskog takmičenja sa učinkom od 11 pobeda i šest poraza, dok crveno-beli na 10. poziciju sa dva trijumfa manje.

"Mi smo jedna ekipa koja uvek misli da može da pobedi svakoga i tako ćemo igrati i protiv verovatno najkompletnije ekipe u Evropi", izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović pred utakmicu sa Realom i dodao:

"Real ima sve, ima i visinu i brzinu i plejmejkere, ali imaju i sjajan procenat šuta u poslednjim utakmicama, ne samo niski igrači već i krilni centri. Biće veoma teško igrati protiv njih, ali ćemo mi uz pomoć naše publike pokušati da pobedimo. Uveren sam da će veliki broj ljudi doći da nas bodri, onako pravo, sportski".

Osvrnuo se trener "crveno-belih" i na kadrovsku situaciju u timu, odnosno pre svega na status povređenog Argentinca Luke Vildoze, dok je poznato da njegov zemljak Fakundo Kampaco ne može da igra zbog suspenzije Evrolige.

"Videli ste da je Luka Vildoza odlično, počeo je da trenira i dobro je. Teško da će za danas biti spreman, ali videćemo. Za sada je sve u redu", zaključio je Ivanović.

Drugi srpski predstavnik u Evroligi, ekipa Partizana, svoj meč 18. kola igra sutra od 20.30 časova protiv Makabija u Tel Avivu.

 

Evroliga, 18. kolo

Utorak

Crvena zvezda - Real Madrid 19.00

Monako - Olimpijakos 19.00

Alba - Olimpija 20.00

Virtus - Žalgiris 20.30

Bajenr - Baksonija 20.30

Panatinaikos - Fenerbahče 20.30

Sreda

ASVEL - Barselona 20.00

Makabi - Partizan 20.05

Valensija - Efes 20.30

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport