Košarka

Trener Ivanović traži od igrača Zvezde više strpljenja na gostovanju Virtusu

Komentari

Autor: Tanjug

30/01/2023

-

14:32

Trener Ivanović traži od igrača Zvezde više strpljenja na gostovanju Virtusu
Duško Ivanović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Naporan ritam mečeva imaju košarkaši Crvene zvezde Meridianbet jer će posle duela sa Partizanom u petak Evropi, te jučerašnjeg duela sa FMP-om u AdmiralBet ABA ligi, sutra od 21.00 čas gostovati Virtusu u Bolonji u 22. kolu, a u četvrtak i Armaniju u Milanu u 23. kolu Evrolige

Dva gostujuća meča u Italiji, ukupno četiri u šest dana, mogla bi biti i presudna za evropske ambicije crveno-belih. Sa dva trijumfa, prvi nad timom koji predvodi sa klupe Serđo Skariolo, a na parketu Miloš Teodosić, a zatim i sa poslednjeplasiranom ekipom iz Milana koju predvodi Etore Mesina, a koja ima veoma dobre igrače, doneće ekipi Duška Ivanovića povratak u borbu za Top 8. Porazi bi jako umanjili šanse da se crveno-beli nađu u doigravanju.

"Očekujem potpuno drugačiju utakmicu od one koju smo odigrali u Beogradu, jer tada za Virtus nisu igrača dvojica vrlo važnih košarkaša - Miloš Teodosić i Tornike Šengelija. Očekujem od igrača da pokažu veće strpljenje, koje nam je nedostajalo na prethodnim utakmicama koje smo igrali. Taj napredak u tom segmentu se video već u nedelju, ali moramo bolje i sa mnogo energije da igramo u toj utakmici", rekao je Ivanović, preneo je zvanični sajt kluba.

 

 

Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović je izjavio da očekuje teško gostovanje u Bolonji.

"Nadam se da ćemo izvući pouke iz prethodnih mečeva gde nismo koristili neke šanse. Dobro kada brzo imate priliku za popravni radujemo se tom meču idemo na duplo kolo i utakmice u Italji, ali im se radujemo i očekujem da pružimo dobru igru", naveo je Mitrović.
    
Nikola Ivanović je rekao je da su "crveno-beli" potpuno okrenuti meču u Bolonji.

"Izuzetno je naporno igramo svaka dva dana. Imali smo neke tesne poraze u prethodnom periodu, ali nadam se da možemo da ponovimo igru koju smo prikazali protiv Virtusa u Pioniru. Idemo utakmicu po utakmicu. Ekipa smo koja ima poene u rukama, neke stvari o kojima moramo da povedemo računa u poslednje vreme je odbrana, neki detalji... Lično nisam idealno, ali kroz utakmice i jake treninge pokušavam da se što pre vratim", zaključio je Ivanović.
    
"Crveno-beli" će potom u četvrtak gostovati ekipi Armanija u Milanu u 23. kolu Evrolige. Zvezda ima skor od 10 pobeda i 11 poraza.

Komentari (0)

Sport