Košarka

Bitna pobeda Partizana za Top 8 Evrolige: Asvel se loše proveo u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews

31/01/2023

-

20:31 >> 22:39

Bitna pobeda Partizana za Top 8 Evrolige: Asvel se loše proveo u Beogradu
KK Partizan - Copyright AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je zabeležio važnu pobedu u borbi za plasman u plej-of Evrolige. U 22. kolu takmičenja, pred punim tribinama Štark Arene deklasiran je ASVEL 92:71 (25:16, 25:20, 25:16, 16:20) za 11. trijumf na međunarodnoj sceni i nadu za Top 8. 

Ključ pobede srpskog tima, osim većeg broja raspoloženih pojedinaca, leži u odličnoj igri defanzivi, naročito na šutu za tri poena, gde su u potpunosti zaustavili nalete francuskog tima. Gosti, koji su na prethodna dva meča protiv Fenerbahčea i Milana šutirali preko 40 odsto, nisu se pokazali u ovom segmentu večeras. Pogodili su svega četiri šuta iz 15 pokušaja, što je uz lošu igru na drugoj strani terena, odlučilo pobednika.

Partizan je sa druge strane pružio jednu od najboljih partija ove sezone. Od starta je preuzeo kontrolu nad utakmicom zahvaljujući fenomenalnoj roli Kevina Pantera, koji je od svojih 22 poena, čak 17 postigao u prvom poluvremenu. Kada su se Amerikancu pridružili Matijas Lesor i Dante Egzum, jasno je bilo da će indisponirani gosti otići iz Beograda sa ubedljivim porazom. 

Crno-beli su čitav meč odigrali u visokom ritmu. Pored odličnih procenata za dva (25/41) i tri poena (8/21), izabranici Željka Obradovića imali su i daleko manji broj izgubljenih lopti od rivala (16-6). Jedino je "škripalo" u skoku, gde se tradicionalno muče ove sezone, i ukoliko žele da pariraju ozbiljnijim ekipama u Evroligi, moraće da poprave taj segment igre.

Asvel je koliko-toliko parirao rivalu do starta druge četvrtine. Budući da je Nando de Kolo bio izuzetno tih večeras, nije bilo pravih rešenja u napadu. Partizan je iskoristio tu činjenicu i na odmor otišao rezultatom 50:36, da bi najveća prednost iznosila srpskog tima iznosila +29 u jednom trenutku. U finišu meča Željko Obradović dao je šansu i ostalim igračima sa manjom minutažom, pa su gosti uspeli da smanje deficit, ali ne i da izbegnu ubedljiv poraz...

Kevin Panter predvodio je listu strelaca Partizana sa 22 poena, Dante Egzum je pomogao sa 13, dok su Matijas Lesor (12) i Džejms Naneli (10) bili takođe dvocifreni. Na drugoj strani istakli su Ivens Pons i Jusufa Fol sa po 14 poena.

Do kraja regularnog dela sezone ostalo je još 12 utakmica, a crno-beli će pred svojim navijačima odigrati mečeve protiv Fenerbahčea, Albe, Olimpijakosa, Barselone, Real Madrida i Panatinakosa, dok će u gostima ići megdan Žalgirisu, Bajernu, Virtusu, Armaniju, Efesu i Monaku.

Partizan će najpre odmeriti snage sa Žalgirisom u Kaunasu 3. februara, a naredni meč u Evroligi odigraće kod kuće tek 28. kada u Beograd stiže Fenerbahče.

Evroliga, 22. kolo

utorak

Fenerbahče - Olimpijakos 73:93

Olimpija - Baskonija 89:83

Bartselona - Makabi 83:78

Patrtizan - Asvel 92:71

Valenija - Bajern 82:73

Virtus - Crvena zvezda u toku

sreda

Efes - Žalgiris 18.30

Alba - Monako 20.00

Real Madrid - Panatinaikos 20.45

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport