Košarka

Virtus iz Bolonje ubedljivo nadigrao Crvenu zvezdu

Komentari

Autor: Euronews

31/01/2023

-

22:53

Virtus iz Bolonje ubedljivo nadigrao Crvenu zvezdu
Virtus iz Bolonje ubedljivo nadigrao Crvenu zvezdu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Promena trenera u novembru promrdala je ekipu Crvene zvezde Meridianbet i pobede su se nizale redom. Potom je u redove regionalnog šampiona stigao Fakundo Kampaco, činilo se da će tim sa Malog kalemegdana uspeti da se domogne Top 8 faze ali kako je vreme odmicalo, realnost je sustigla "crveno-bele".

Zabeležen je treći vezani poraz u Evroligi, Virtus je u svakom segmentu bio bolji od "crveno-belih" i značajno ih udaljio od plej-ofa. Na kraju je bilo 84:72 (30:14, 18:21, 22:16, 14:21).

Daleko od toga da su šanse za Top 8 izgubljene, ima još 12 utakmica u elitnom takmičenju, Kampaco bi trebalo da zaigra protiv Bajerna drugog marta, ali pad forme u ovom delu sezone je zaista veliki.

Virtus je dominirao, počeo meč serijom 9:0, a kada je došao do dvocifrene prednosti, nije je ispuštao do poslednjeg zvuka sirene. Tim koji sa klupe predvodi evropski i svetski šampion sa Španijom, Serđo Skariolo, do trijumfa je nosioTornike Šengelije sa 15 poena, Kajl Vims je dodao 13, a Mamadu Žaite i Isaia Kordinije po 11.

Ono što je krasilo Crvenu zvezdu u dosadašnjem delu sezone, kratko otvaranje Luke Mitrovića posle "pik end rola" italijanski tim je savršeno branio i agresivnom odbranom prouzrokovao veliki broj izgubljenih lopti.

Svetla tačka ovog meča za Beograđane bio je Dalibor Ilić koji je ubacio 10 poena. Najefikasniji bio je Luka Vildoza sa 20 ali niko više nije bio dvocifren.

Zvezdi su ostali dueli sa Armanijem u četvrtak od 20.30 i Makabijem devetog februara pred preko potrebnu pauzu u Evroligi. Za to vreme ekipa Duška Ivanovića boriće se za trofej u Kupu Radivoja Koraća, nakon koga će biti odigrani i FIBA prozori, kada će oni koji ne budu sa svojim reprezentacijama moći malo da predahnu.

A onda kreću odlučujući mečevi u Evroligi. Svima je poznato koliko je domaći teren značajan, a upravo je Zvezdi ostalo više utakmica pred svojom publikom nego pred gostujućom.

Raspored do kraja elitnog evropskog takmičenja nije lak, ali ova sezona u Evroligi je dokaz da svako svakog može da pobedi.

Evroliga, 22. kolo

utorak

Fenerbahče - Olimpijakos 73:93

Olimpija - Baskonija 89:83

Bartselona - Makabi 83:78

Patrtizan - Asvel 92:71

Valenija - Bajern 82:73

Virtus - Crvena zvezda 84:72

sreda

Efes - Žalgiris 18.30

Alba - Monako 20.00

Real Madrid - Panatinaikos 20.45

Standings provided by Sofascore

Uživo, Virtus Bolonja - Crvena zvezda Meridianbet

Četvrta četvrtina

40' Kraj meča, rutinska pobeda Virtusa na domaćem terenu.

38' Skariolo traži tajm-aut, budući da Zvezda pokušava da bude ispod devet razlike koliko je biilo u njenu korist u Beogradu. 81:67.

34' Utakmica je nastavljena u istom ritmu i pitanje je samo da li će Zvezda uspeti da smanji razliku. 76:59.

Treća četvrtina

30' Kraj treće četvrtine, sve je izvesnija pobeda italijanske ekipe. 70:51.

28' Virtus još jednom ima 15 poena prednosti i sve je manje vremena, a i nade da će Zvezda ovde stići do pobede.

24' Nastavlja Virtus sa sigurnom igrom u napadu, Vims je pogodio dve trojke, Lazić odgovorio, ali italijanski tim održava prednost. 59:47.

Druga četvrtina

20' Virtus je zadržao dvocifrenu prednost i sigurno korača ka pobedi. 48:35.

16' Vildoza je nakon serije izgubljenih lopti uspeo da poveže nekoliko pogodaka i dođe do 13 poena, a trenutno je i toliko razlike za Virtus koji isključivo napada preko niskog posta. 40:27.

12' Dobri minuti Dalibora Ilića ne utiču na rezultat, i dalje je odbrana glavni problem Zvezde u prvom meču duple nedelje Evrolige. 36:19.

Prva četvrtina

10' Kraj prve deonice 30:14. Tragovi poraza od Partizana i dalje su prisutni. "Naopak" početak utakmice Zvezdu, loša odbrana, još lošiji napad ali je ekipa Duška Ivanovića nekoliko puta ove sezone uspevala da se vrati iz ovolikog minusa. 

8' Vrlo siguran start domaćina. Vode čak 23:9. Duško Ivanović ne može da nađe pravu petorku i ovaj duel za sada ide samo u jednom smeru - ubedljivoj pobedi Virtusa.

5' Virtus dominira na terenu, Zvezda jako loše igra  odbranu, ali je Lazić trojkom smanjio na osam razlike. 15:7.

2' Loš početak Zvezde, maltene bez šuta na koš crveno-beli, samo je Nedović pokušao za tri van balansa, dok na drugoj strani Virtus lako dolazi do koša i Duško Ivanović mora da reaguje tajm-autom. 9:0.

1' Startna petorka domaćina: Heket, Teodosić, Vims, Žaite, Šengelija. Prvih pet Zvezde: Vildoza, Nedović, Lazarević, Petrušev, Mitrović.

Komentari (0)

Sport